A PS5 induláskor nem támogatja a külső SSD-tárolást

A Sony viszont hangsúlyozza, hogy ez hamarosan lehetséges lesz egy rendszerfrissítés révén.

Már csak néhány nap és megjelenik a PS5, így a net tele van hírekkel a Sony új konzoljáról. Most a The Verge portálon keresztül tudtuk meg, hogy a PS5 nem lesz kompatibilis a külső SSD tárolóeszközökkel induláskor, bár várhatóan hamarosan megérkezik egy frissítés, amely lehetővé teszi.

A konzol bevezetése óta a Sony dicsekedett, hogy a belső SSD milyen gyorsan hozza a következő generációs konzolt. Emellett kezdettől fogva bejelentették, hogy az M.2 SSD-tároló bővíthető. Ez valóban így is van, de már Mark Cerny is jelezte, amikor a konzol technikai architektúráját mutatta be, hogy ez nem a bevezetés napjától történik. „Ez egy jövőbeli frissítés során valósul meg számára van fenntartva.” – mondták a Sony a fent említett médiumra.

Cerny maga is türelmet kért az előadásban, és úgy tűnik, hogy még várnunk kell egy ideig a konzol tárolásának bővítésére. A PS5 mérnöke elmondta, hogy nem minden M.2-es SSD elég gyors, vagy egyáltalán megfelelő ahhoz, hogy tökéletesen működjön a PS5 konzolon.

Ez a hír csalódást jelenthet azoknak a felhasználóknak, akik az első naptól kezdve bővíteni kívánják a konzol memóriáját. Hiszen a játékok egyre több helyet foglalnak el, és vannak olyan címek, mint például a Call of Duty: Black Ops Cold War, ahol ez a szám kapásból 133 GB, vagy a Demon’s Souls, amely 66 GB. Bizony, igen gyorsan megtelhet a meghajtó.

A PS5 legfrissebb híre közé tartozik, – amit maga a Sony is megerősített – hogy az indulás napján nem lesznek konzolok az üzletekben a tömeg és a koronavírus-fertőzések elkerülése érdekében.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu