PlayStation 5: eleinte csak digitális értékesítés; oktató videók [VIDEO]

Várható volt a japán bejelentés után: csak a bolti átvételre lesz lehetőség.

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a játékosok, forgalmazók és az alkalmazottak biztonsága miatt csak online lehet a PlayStation 5-öt a megjelenés napján megvásárolni Sid Shuman, a SIE tartalmi kommunikációs senior rendezője szerint. Ez magában semmit nem jelent, mert mindent előrendeltek a készletből, így azokat a konzolokat a koronavírus terjedésének lassítása miatt csak átvenni lehet a boltokban.

A PlayStation Support YouTube-csatornája pedig több videót is publikált. Az első a javasolt beállításokról, a második a PlayStation 4 > PlayStation 5 adatátvitelről, a harmadik pedig a fiókunk használatáról szól. A haptikus visszajelzést és a ravaszok érzékenységét is be lehet állítani (erős, közepes, gyenge, kikapcsolt állapotú). Beállíthatjuk, hogy a PlayStation 5 az alvó módban mennyi áramot fogyasszon. Az Optimized Experience (optimalizált élmény) mindig felrakja a legújabb frissítést, és a konzol a PlayStation Appból vagy a Remote Play-ből bekapcsolható, miközben a kontrollereket is tölti. A Lower Power Use fél wattnál is kevesebbet igényel, de kevesebb funkcióval bír eközben (nem frissít, nem tölti a kontrollereket), de az alvó módot ízlésünk szerint beállíthatjuk.

A Game Presets a játékainkhoz egyesével beállítható opciókat tartalmazza (pl. nehézségi szint, kezelési opciók, teljesítmény/felbontás előnyben részesítése, belső/külső kameranézet, feliratok, hangok, stb.), de ehhez az is kell, hogy az adott játék támogassa ezt. A PlayStation Networkbe manuálisan, illetve QR-kód segítségével is beléphetünk amúgy, a profilunkon pedig a trófeákon kívül az eredményeink (Accolades) is felbukkannak. Nos, és végre nyomon követi a konzol, hogy az adott játékkal mennyi időt is töltünk el…

Eközben a Sony pedig a The Verge-nek megerősítette, hogy a PlayStation 5 a megjelenésekor nem fogja támogatni a külső SSD-ket, hanem csak egy későbbi firmware frissítés után lesz csak lehetőségünk arra, hogy a kellően gyors NVMe M.2 SSD-ket használhassuk a konzol tárhelyének bővítéséhez (ez ma még ritkaság). A lenti utolsó videóban pedig azt láthatjuk, hogy a DualSense fekete fedlapjait az analóg karok környékén le lehet venni, így pedig valamilyen testreszabhatóságra érdemes lesz felkészülni. (Ami azért is poén, mert a Sony nemrég lelőtt egy ezzel foglalkozó külsős céget…)

A PlayStation 5 hazánkban november 19-én rajtol el.

Forrás: Gematsu, Gematsu, PSU, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu