Menu

PlayStation 5: eleinte csak digitális értékesítés; oktató videók [VIDEO]

Várható volt a japán bejelentés után: csak a bolti átvételre lesz lehetőség.

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a játékosok, forgalmazók és az alkalmazottak biztonsága miatt csak online lehet a PlayStation 5-öt a megjelenés napján megvásárolni Sid Shuman, a SIE tartalmi kommunikációs senior rendezője szerint. Ez magában semmit nem jelent, mert mindent előrendeltek a készletből, így azokat a konzolokat a koronavírus terjedésének lassítása miatt csak átvenni lehet a boltokban.

A PlayStation Support YouTube-csatornája pedig több videót is publikált. Az első a javasolt beállításokról, a második a PlayStation 4 > PlayStation 5 adatátvitelről, a harmadik pedig a fiókunk használatáról szól. A haptikus visszajelzést és a ravaszok érzékenységét is be lehet állítani (erős, közepes, gyenge, kikapcsolt állapotú). Beállíthatjuk, hogy a PlayStation 5 az alvó módban mennyi áramot fogyasszon. Az Optimized Experience (optimalizált élmény) mindig felrakja a legújabb frissítést, és a konzol a PlayStation Appból vagy a Remote Play-ből bekapcsolható, miközben a kontrollereket is tölti. A Lower Power Use fél wattnál is kevesebbet igényel, de kevesebb funkcióval bír eközben (nem frissít, nem tölti a kontrollereket), de az alvó módot ízlésünk szerint beállíthatjuk.

A Game Presets a játékainkhoz egyesével beállítható opciókat tartalmazza (pl. nehézségi szint, kezelési opciók, teljesítmény/felbontás előnyben részesítése, belső/külső kameranézet, feliratok, hangok, stb.), de ehhez az is kell, hogy az adott játék támogassa ezt. A PlayStation Networkbe manuálisan, illetve QR-kód segítségével is beléphetünk amúgy, a profilunkon pedig a trófeákon kívül az eredményeink (Accolades) is felbukkannak. Nos, és végre nyomon követi a konzol, hogy az adott játékkal mennyi időt is töltünk el…

Eközben a Sony pedig a The Verge-nek megerősítette, hogy a PlayStation 5 a megjelenésekor nem fogja támogatni a külső SSD-ket, hanem csak egy későbbi firmware frissítés után lesz csak lehetőségünk arra, hogy a kellően gyors NVMe M.2 SSD-ket használhassuk a konzol tárhelyének bővítéséhez (ez ma még ritkaság). A lenti utolsó videóban pedig azt láthatjuk, hogy a DualSense fekete fedlapjait az analóg karok környékén le lehet venni, így pedig valamilyen testreszabhatóságra érdemes lesz felkészülni. (Ami azért is poén, mert a Sony nemrég lelőtt egy ezzel foglalkozó külsős céget…)

A PlayStation 5 hazánkban november 19-én rajtol el.

Forrás: Gematsu, Gematsu, PSU, PSL

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 001

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 002

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 003

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 004

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 005

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 006

PS Support PS5 UI 2020 11 05 20 007

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu