Menu

Többet érnek a Take-Two játékai, mint amennyit fizetünk értük?

A kérdés a címben egy kijelentés amúgy, egyenesen a Take-Two vezérigazgatójától…

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója a cég negyedéves pénzügyi konferenciáján (jó a kedvünk, minden oké, mindenből dől a pénz) azt mondta, hogy a kiadó igyekszik a játékiparban a legminőségibb élményeket (nem játékokat mondott, élményeket!) elhozni, és szerinte jóval kisebb árat kérnek el értük a fogyasztóktól, mint amennyit azok érnek. Hozzátette, hogy a játékaik többnyire egy folytatólagos komponenssel rendelkeznek, amik ingyenesek (ez virágnyelven az élő szolgáltatásra, vagy az online játékmódokra utal), és ez jó ár-érték arányt biztosít, mondja Zelnick, aki hozzátette, hogy mindennemű monetizáció ezen felül már csak opcionális. (Azért ők is kaptak a fejükre az NBA 2K20 MyTeam trailere után, ahol konkrétan szerencsejátékokra építették az egészet…) Nem véletlenül drágább az NBA 2K21 next-gen kiadása tíz euróval (errefelé pedig inkább 4 ezer forinttal) mint a PlayStation 4/Xbox One verzió.

Zelnick amúgy egy olyan kérdésre válaszolt így, hogy ők nem gondolkodnak-e free-to-play elképzelésekben (pl. az Activision Blizzard esetében ez a Call of Duty: Warzone lenne), mondjuk egy F2P Grand Theft Auto Online-on. Zelnick szerint a Grand Theft Auto V és a Red Dead Redemption 2 multiplayer komponensei már ingyeneseknek nevezhetőek. Persze azért a Take-Two vezérigazgatója kiemelte, hogy ők nyitottak az üzleti modelljük iránt (minden mehet, ha pénzt termel), és nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy bizonyos élmények ingyenesek lehetnek belépőszinten – így akár lebonthatják különállóvá mondjuk a GTA Online-t.

Persze azért az ő kifejezését (tethered free-to-play; kikötött free-to-play) érdemes átgondolni. A Grand Theft Auto Online-ért azért fizetünk, mert a Grand Theft Auto V-ért azért ki kell fizetni pár garast, viszont cserébe a GTA Online folyamatosan frissül. Zelnick azért kiemelte, hogy a PlayStation 5-ön a GTA Online „kb. három hónapig” különálló és ingyenes lesz, úgyhogy esélyes, hogy a PS5 lesz a Take-Two tesztterepe erre: ha ráharapnak a játékosok, akkor máshol is megvalósítják az egyjátékos részről lebontott „gétéát”.

A mikrotranzakciókért már megérheti nekik.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu