Úton a next-gen Battlefield és a Need For Speed is

Az Electronic Arts megerősítette így, hogy a DICE mellett a Criterion is már a következő generációra összpontosít.

Korábban már volt szó arról, hogy az Electronic Arts a 2020-as év végi hajcihőt kihagyja, hogy a DICE (akik már a Battlefield V-t sem frissítgetik az élő szolgáltatáson át) teljes erővel a next-gen Battlefieldre koncentrálhasson. Erről eddig is tudtuk, hogy 2021 végén fog jönni. Most pedig a kiadó a legújabb negyedéves pénzügyi jelentésében (ahogy mindenki, úgy ők is egy tonna profittal zártak, bizakodóak, stb…) ezt meg is erősítette.

A következő üzleti évben (ami 2021. április elsején kezdődik és 2022. március 31-én ér véget) az Electronic Arts legalább hat játékot fog kiadni PlayStation 5-re és Xbox Seriesre. Az egyik a DICE Battlefield-sorozatának új tagja, a másik pedig a Criterion Games új Need For Speed-epizódja lesz, mondja Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója. Az NFS Wilson szerint elképesztően nagyot fog vizualitásában ugrani, majd megdicsérte a stúdiót a franchise történetében összehozott néhány legnagyobb részéért (azért az Underground-Most Wanted 2005-Carbon hármast nehéz lesz utolérniük a közönség visszajelzésének tekintetében… az eladásokat hagyjuk, mert a növekvő játékipar miatt mindig rekordot dönt az új rész).

A DICE pedig Wilson szerint eddig nem látott méretű Battlefieldet készít. Az új konzolok technikai frissítései miatt a stúdió képes a franchise-ban megvalósítani a valódi következő generációs elképzeléseket. Már zajlanak a belsős játéktesztelések, és a fejlesztők Wilson nyilatkozata alapján igencsak pozitív visszajelzéseket kapnak, és ők elkezdtek a közösséggel is kommunikálni. Végül elmondta, hogy a Battlefield új epizódja 2021 végén jön, a karácsonyi időszakban, és további részleteket (így pl. a hivatalos bejelentést is) tavasszal fogják megejteni.

Persze félünk attól, hogy mennyire pakolják meg mind a két játékot mikrotranzakciókkal, mert a Need For Speed esetében a 2017-es Payback miatt volt a lootboxok révén negatív felhördülés, és a Battlefield pedig a Battlefield V-tel megosztott a közösséget…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu