A Codemasters felvásárlását tervezi a Take-Two!

A Microsoft-Zenimax ügylet láncreakciót indíthatott el a játékiparon belül.

A VGC írt először arról, hogy a Codemasters (akik amúgy a nyáron felvásárolták a Slightly Mad Studios-t) megerősítette: a Take-Two a cég bekebelezésén gondolkodik, így a DIRT és az F1-játékok jogai is Strauss Zelnick kezébe pottyanhatnak, ha megtörténik a vétel, ami 740 millió angol fontot igényelne. Forintban leírni is elképesztő: ~294,15 milliárd. Persze a felvásárláshoz szükséges, hogy a Take-Two részvénytulajdonosai is beleegyezzenek a költekezésbe.

A Take-Two egy közleményben meg is erősítette, hogy nem pletyka az egész. Most nem megyünk bele abba, hogy miként fizetne a 2K-t, a Rockstart és a Private Divisiont is magába foglaló cég a „kódmesterekért”, de a kiadó úgy véli, hogy ők ketten egy háztető alatt világszínvonalú szórakoztató portfóliókat hozhatnának össze, a 2K kiadóágazat teljesen passzolna a Codemasters versenyzős játékaihoz, és a Take-Two élő szolgáltatásos, elemző, termékfejlesztő, illetve a branddel és teljesítménnyel kapcsolatos marketing tapasztalatával segíthetne a Codemasters játékain.

A Take-Two-nak legkésőbb december negyedikén, magyar idő szerint este hat óráig be kell jelentenie, hogy komolyan gondolja a Codemasters megvásárlására irányuló törekvéseket, de még nem biztos, hogy végül megállapodás születik a két fél között. A Take-Two még csökkentheti az árajánlatát, de mivel azért valamelyest niche műfajban van a Codemasters (övék az F1-licenc, versenyzős játékokban csak a Kylotonn, a Milestone és a Microsoft maradt talpon – a Codemastersbe „dőlt bele” az Evolution Studios is…), nem tűnik szűkmarkú ajánlatnak.

És ezek után tényleg nem lepődnénk meg azon, hogy a Sony meg a SEGA Sammy konzorciumnál kopogtatna, mivel ők túladnak a játéktermi érintettségeiken, és veszteségesek – ezzel pedig a PlayStation is lépést tudna tartani a Microsoft vastag pénztárcájával (és még nem látni, hogy a Bethesda-játékai mekkora mértékben lesznek Xbox-exkluzív címek).

A Codemasters azért mégis egy nagy név – már a kilencvenes évek óta hallhatjuk a nevüket. „Simply brilliant!”, ez volt az első szlogenjük (magyarul egyszerűen brilliáns).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu