P.T.: a Konami keresztbe tesz, ahol csak tud

A PlayStation 5 esetében is hátráltató lépéseket tett a Konami az eredeti formájában talán már soha meg nem valósuló játék ízelítőjével kapcsolatban.

A P.T. az eredeti Kojima Productions által tervezett és fejlesztett Silent Hills játszható ízelítője volt, és csak a PlayStation Store-on volt elérhető a Konami kiadásában a belső nézetes horror, ami a Silent Hills alapkoncepciója is volt. Csak aztán 2015-ben Hideo Kojima és a Konami összerúgta a port (és ez érzékelhető volt a konkrétan befejezetlennek nevezhető Metal Gear Solid V: The Phantom Painen is…), és emiatt 2015 áprilisában a Konami kérésére a Sony eltüntette a P.T.-t a PlayStation Store-ról.

Mondhatnánk, hogy a visszamenőleges támogatás révén a PlayStation 5-ön is játszható maradhat a P.T., de ez nem lehetséges. Korábban az volt – a Polygon, továbbá a GamesRadar is arról tudósít, hogy október végén még probléma nélkül képesek voltak a requiemnek is tekinthető ízelítővel játszani PlayStation 5-ön, de néhány nappal később a játék listázása átváltozott „Playable on PlayStation 4”-re, így a PS5 már nem volt képes a PS4-es cím futtatására, holott előtte jelentős gond nélkül futott Hideo Kojima talán meg nem valósuló alkotása (persze lehet, hogy az újjáformált Kojima-csapat közben mégis valami Silent Hilles projekten dolgozik…).

És ezt az egészet a Konaminak köszönhetjük. A Sony Interactive Entertainment egyik szóvivője ugyanis azt nyilatkozta, hogy a P.T. PlayStation 5-ös visszamenőleges támogatásának megszűnése egy kiadói döntés volt. És a Konami volt a kiadója az ingyenes demónak. Tehát igen, tényleg a mostanában pachinkóval és Pro Evolution Soccerrel (továbbá régebbi játékainak PC-s újrakiadásával) foglalkozó Konami miatt nem játszható már PS5-ön a P.T., holott ebből nekik konkrétan semmilyen káruk vagy problémájuk nem volt.

Ha a Silent Hills elképzelését nem támasztják fel az új Kojima Productions alatt, akkor bizony ez egy újabb negatív visszhangot okozó lépés volt a Konamitól, ami most már mintha tényleg direkt akar nem kedvelt lenni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu