Menu

Xbox Game Studios: japán bővítésen gondolkodik a Microsoft

Ezzel szeretné a redmondi cég elérni, hogy ne kezeljék teljesen külföldiként az ottani játékosok az Xboxot (ami emiatt sem volt eddig arrafelé olyan nagyon sikeres).

Még mindig nehezen fogtuk fel, hogy a Microsoft megvásárolta a Zenimaxot, amivel így övék lett a Bethesda, az alájuk tartozó összes stúdió, és még azok IP-i is. A több milliárd dolláros befektetés után viszont az amerikai cég már a következő üzleten gondolkodik: a Bloomberg arról ír, hogy kicsi és nagy cégeket egyaránt megkeresett az ázsiai szigetországban a Microsoft, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot tegyenek nekik (de persze nem Keresztapás módon…). Természetesen a Bloomberg nem nevezte nevén a megkeresett stúdiókat, viszont ez egybe esik azzal, amit Phil Spencer, az Xbox-vezér mondott korábban: ő örülne egy ázsiai, vagy pontosabban egy japán stúdiónak az Xbox Game Studiosban.

A Famitsu korábban pedig azt mondta, hogy a japán konzolértékesítések közül hallatlanul kicsi százalékot tett ki tavaly az Xbox One: 0,1%-ot. Az ott nem egy rossz helyre tett tizedesvessző: egy tized százalékról beszélünk. Ezen persze javítani fog a(z Xbox) Game Pass előfizetéses rendszer, továbbá az Xbox Series S is kellemes ajánlat lehet a japánoknak, hiszen az alapból kicsi területen lakó játékosoknak így nem kell a fél szobájukat kiüríteni „a hűtőgép”, vagyis az Xbox Series X miatt. (Azért a PlayStation 5 is eléggé masszív lett…)

Bár Kína és az Egyesült Államok is nagyobb játékos piacnak nevezhető, Japán továbbra is fejenként a legtöbbet költi erre a szórakoztató műfajra. És ki tudja, lehet, hogy pont a SEGA lesz az, amit végül a Microsoft megvesz (igaz, a Like A Dragon Xbox Series verziója meg nem magyarázott indokból késik Japánban) – és annak anyavállalata, a SEGA Sammy épp nemrég döntött a játéktermi részlegének eladásáról…

Akár még idén hallani fogunk a bejelentésről – nem lenne meglepetés.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu