Megjelenési időszakot kapott négy nagyobb PlayStation 5 játék is [VIDEO]

És addigra talán a PlayStation 5-ös játékokat USB-n is tárolhatjuk.

A Sony Interactive Entertainment új reklámvideót készített a PlayStation 5-nek. Ennek a címe New Worlds to Explore, magyarul A felfedezendő új világok. Ez megerősítette, hogy a Gran Turismo 7, a Ratchet & Clank: Rift Apart, továbbá a Returnal is 2021 első felében (tehát legkésőbb június végéig) megjelenik, míg a Horizon Forbidden West a második félidőben, tehát legkésőbb december végéig megérkezik. Persze ez lehet, hogy kicsit elhamarkodott lépés – a koronavírus ugyanis a fejlesztésre biztosan negatívan hatott, stúdiótól függetlenül. Azért reméljük, hogy nem így lesz, de picit elbizakodottnak tűnik a Sony

A PlayStation Blogon pedig van egy PlayStation 5-ös kérdezz-felelek, amiben két kérdésre és az azokra adott válaszokra hívnánk fel a figyelmet. Jelenleg nincs lehetőségünk arra, hogy egy USB-meghajtóra (pl. SSD-re, pendrive-ra…) tegyük a PlayStation 5-ös játékokat, mert azoknak a konzol alaplapjára ráhegesztett SSD-n kell lenniük, viszont egy későbbi frissítés révén lehetőségünk lesz arra, hogy legalábbis külső tárhelyen őrizzük így a játékokat. Futtatni viszont nem lehet. (A PlayStation 4-es címek esetében viszont ez a kezdetektől támogatott: külső vinyóról USB-n lehet is játszani.)

A második kérdés pedig arra utal, hogy lehet-e a PlayStation 5 gyors SSD tárhelyét bővíteni. A válasz pedig azzal kezdett, hogy a PS5-ön van egy csatlakozó, amin keresztül M.2-es SSD-s bővítést használhatunk, de ez csak későbbtől lesz lehetséges, miután a Sony kiadta az erre tervezett firmware frissítést (meg azért addig ugye várni kell, hogy legyen a piacon több, elérhető árú NVMe M.2 SSD, ami megfelelően gyors ehhez!). Kelleni is fog, mert kevesebb mint 670 GB tárhely áll majd csak rendelkezésünkre a PlayStation 5-ben. Az pedig gyorsan elfogy, mert a játékok egyre nagyobbak. Szorult helyzet lesz, több értelemben véve is.

A PlayStation 5 hazánkban november 19-étől lesz kapható.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu