A PlayStation legszokatlanabb rajtja a világjárvány közepén

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a BBC Radio 1-nek beszélgetett arról, hogy milyen kihívások vártak a Sony-ra a PlayStation 5 rajtja során.

A PlayStation 4 a Sony második legsikeresebb konzolja lett (csak a PS2-től marad el, igaz, több mint negyven millió eladott példánnyal), de Ryan szerint most jobban le tudták kötni a játékosok érzékeit a PlayStation 5 megjelenésével. A koronavírus miatt ez az eddigi legszokatlanabb, leghihetetlenebb konzolrajtjuk, és bár ezúttal finomabb az átmenet a két konzolgeneráció között (értelemszerűen a visszamenőleges támogatás miatt), még mindig átalakító, transzformatív váltásról beszélhetünk.

Ryan szerint a PlayStation 5 motorházteteje alatt több lóerő lakozik, gyorsabb, jobb a grafika rajta, de ennél több különbség is van: úgy látja, hogy az új DualSense kontrollerek során érezni fogjuk például azt, ha elsütünk egy pisztolyt, vagy ha az íjjal kilövünk egy nyilat, ezzel pedig új értelmet és élményt szerezhetnek a játékosok azon felül, hogy kontrollert ragadnak.

Ryan úgy látja, hogy a PlayStation 5 (általunk korábban listába szedett) nyitókínálatában mindenki megtalálja a magának valót, de több PlayStation 4-es cím is működni fog a PS5-ön. (Itt a BBC valótlant állít: nem csak több tucatnyi, illetve a 100 legnépszerűbb PlayStation 4-es játék működik, hanem néhány kivétellel szinte mindegyik.) És hozzátette, hogy nem kell a messzi jövőbe sem tekinteni az új játékok megjelenéséért (ez pedig igaz: a minap szó volt arról, hogy például a Gran Turismo 7 mikor jut el a boltokba).

A PlayStation-főnök szerint egy teljesen ideális világban mindenhol ugyanazon a napon indult volna el a PlayStation 5 (érdekes, papíron az Xbox Series-duónak ez sikerült…), de a Sony-nak kellett több nap, hogy megfelelő, profi, átmenetektől mentes, PlayStation-stílusú rajtot kaphasson az „ötös játékállomás”, ami hullámvasúton ült a járvány miatt -Ryan megtanulta, hogy még egyszer ilyesmit nem fog járvány közben tenni, de a cég meglepődött, hogy mennyire sok előrendelés érkezett a konzolra.

A nehéz helyzet ellenére is több PlayStation 5 készül a rajt pillanatában, mint amennyi PlayStation 4-et gyártott a Sony: karácsony előtt és utána is jelentős készletekkel készülnek, hogy mindenki vehessen egyet, emiatt pedig a PS4-hez képest nagyobb rajtra kell gondolni. Ryan szerint a körülmények miatt büszkék lehetnek erre.

A PlayStation 5 errefelé egy hét múlva, november 19-étől lesz kapható.

Forrás: BBC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu