Assassin’s Creed: Valhalla: rekordokat feszeget a viking történet

A játékosszám mellett közvetítések tekintetében is kiemelkedő eredményeket hozott össze a viking történetet feldolgozó Assassin’s Creed.

A francia kiadó szerint az aktív játékosszám megduplázódott az előző Assassin’s Creed, az Assassin’s Creed: Odyssey megjelenési napján látott adatokhoz képest. (Igaz, azért azóta a Google Stadia nagyobb teret nyert, az Epic Games Store sem elhanyagolandó, plusz a megjelenés napján az Xbox Series X és az Xbox Series S is feljebb srófolhatta a játékosszámot, nem beszélve az el nem hanyagolandó „növekvő játékipar” gondolatmenetről.) A Twitch-en és a YouTube-on is rekord nézettséget hozott össze a játék, ami ebben a tekintetben a Ubisoft rekordtartója is lett. Konkrét adatokról nem tudunk sajnos, és a Gamesindustry megkeresésére a Ubisoft nem biztosított konkrét számokat.

A Yves Guillemot-vezette cég el is várja, hogy ez a trend folytatódjon, mert az új konzolgeneráció magával húzza a játékok értékesítéseit. A Ubisoft vezérigazgatója egy közleményben azt írta, hogy szerinte az Assassin’s Creed: Valhalla lesz a karácsonyi játékroham egyik legsikeresebb játéka. A kiadó örül a játék fogadtatásának, és büszke arra, hogy a francia kiadó stúdiói (mert nem csak egyedül a Ubisoft Montreal dolgozott rajta!) mit is hozott össze, pláne úgy, hogy a sorozat előző részeinek sikereire képes volt a Valhalla építeni.

A koronavírus-világjárvány ellenére is képesek voltak hét platformra kihozni a játékot (Xbox Series X, Xbox Series S, PC, Google Stadia, PlayStation 4, Xbox One… és a PlayStation 5 a hetedik, de az csak 12-én jelent meg, nem pedig 10-én), és ezt Guillemot is hihetetlen eredményként kezeli. Az Assassin’s Creed: Odyssey az előző konzolgeneráció legjobb megjelenési hetét tudhatta magáénak a franchise-ban a Ubisoft szerint, amikor az a játék 2018 októberében a világ elé lépett. Persze ez is könnyedén PR-szövegnek nevezhető, mert ez egy állítás, ami mögött számunkra ismeretlen számok, eredmények rejtőznek.

Ettől függetlenül tényleg elismerés a Ubisoftnak, hogy ennyi platformra ki tudták hozni egyszerre a Assassin’s Creed: Valhallát.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu