Assassin’s Creed: Valhalla: kihátrálás az achievementekből [VIDEO]

A PC-sek a Ubisoft Connecten tapasztalhatták már, hogy nekik nincsenek már achievementek (a trófeák és az „öcsik” nem érintettek konzolon); és a next-gen verziók között a PlayStation 5-ös verzió jobb teljesítményt mutat fel.

A Uplay-t és a Ubisoft Clubot nemrég a Ubisoft Connectbe lintegrálták, a Uplay+ havidíjas előfizetéses szolgáltatásból pedig Ubsioft+ lett, de a francia kiadó (aminek a montreáli stúdiója egy terrorista támadásos hoax áldozata lett tegnap este…) ennél többet is csinált a PC-n (mivel értelemszerűen ez nem érinti a PlayStation, Xbox duót): búcsút vesz az achievementektől, és ennek első alanya az Assassin’s Creed: Valhalla lett.

Az első képen láthatjuk, hogy az új Assassin’s Creed nem rendelkezik achievementes oldallal, míg a Far Cry 5, vagy más korábbi játék igen. Ezt nem lehet az Epic Gamesre fogni: az Epic Games Store is elindította az „öcsiket”, és a francia cég a fórumon bejelentette, hogy a viking sztori nem rendelkezik PC-s achievementekkel, és ezt direkt így tervezték. Ehelyett a Ubisoft Connect új játékainak kiterjesztették a kihívásokat, amik XP-ket és más jutalmakat adnak, és a szóvivő szerint bár ez nagy változás sokaknak, reméli, hogy megértjük ezt a nagy változást.

Erre sokan azzal fenyegetőznek, hogy pénzvisszatérítést igényelnek (mivel a Ubisoft szerint a vásárlástól számított tizennégy napon belül erre lehetőségünk van), de a kihívások is bizonyos dolgokat várnak el tőlünk a játékokban, de más jutalmakat kapunk. Például a Far Cry 5-ben nyolc embert, ha meg tudunk ölni egy repülőgépből, akkor két perk pontot kapunk. Igaz, a kihívásokat is átszabhatja a Ubisoft: azok jelenleg nem érhetőek el a Ubisoft Connecten.

Bár lent láthatunk egy összehasonlító videót az Assassin’s Creed: Valhalla PlayStation 5-ös és Xbox Series X-es verziójából, a DigitalFoundry egyik szerkesztője, John Linneman is megerősítette a Twitteren, hogy a PS5-ös port jobb teljesítményt mutat fel, mint az XSX kiadás. Mind a két konzol dinamikus 4K felbontás mellett 60 FPS-en futtatja a játékot, de a Sony előnye tizenkét százalékos, plusz kb. egy másodperccel kevesebb ideig tölt.

Forrás: PCGamer, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu