Menu

Gyermekbetegségektől szenved a PlayStation 5

Az új konzol első tulajdonosai közül néhányan nem voltak szerencsések.

A Redditen, a ResetErán, és a Twitteren is olvashatunk arról, hogy a PlayStation 5 milyen hibákkal is küszködik, és néhol a gyári alapbeállításokra vissza kellett állítani a konzolt, hogy az működjön, de olyan problémákról is hallunk, amik konkrétan egy nagy ajtótámlává tették a borsos árú konzolt.

A külső merevlemezekkel bajok vannak. Ezekről ugye csak PlayStation 4-es játékokat futtathatunk (PlayStation 5-ös címeket pedig kizárólag a belső SSD-n lehet tárolni és csak onnan játszhatjuk ezeket), de ez sokaknak adatbázis-újjáépítős (rebuild database) bugot eredményezett, mert a PlayStation 4-es játék elindítására a konzol fehér zászlót lenget, és rosszabb esetekben ez további hibákat, akár az új vas tönkremenetelét jelentheti.

A másik hiba pedig ott rejlik, ha egy játékból pihenő módba (rest mode) tesszük a PlayStation 5-öt, és ez leginkább a Marvel’s Spider-Mannel tűnik problémásnak – ez is az adatbázisos hibaüzenethez vezethet. Aztán volt arra is példa, hogy a PlayStation 4 > PlayStation 5 adatátvitel során kaptak hibaüzenetet, főleg LAN-kábellel, és ha ez még nem lenne elegendő, az IGN is ír arról, hogy egyes játékok egyszerűen nem töltődnek le.

Ez főleg akkor történik, ha a letöltési sorban az első játékról beszélünk – ekkor vagy azt látjuk, hogy a letöltésre várakozik, de más appokra/játékokra vár, vagy egyszerűen egy letöltési hibaüzenet bukkan fel – ekkor a konzol hiába mondja, hogy nézzük meg a letöltéses (Downloads) menüt, ott nem lesz semmi. A letöltést nem lehet visszavonni vagy újrakezdeni. Érintett címek? Call of Duty: Black Ops Cold War (a PlayStation 4-es verzió jónak tűnik – az Activision Blizzard egy gyári resetet javasol, ami megoldhatja a hibát), Godfall, Demon’s Souls, Marvel’s Spider-Man: Remastered, Sackboy: A Big Adventure, illetve a Disney+ app.

A Sony még nem reagált ezekre a hibabejelentésekre, de az biztos, hogy innen van még hova fejlődni. Emiatt pedig akár félve is várhatjuk az európai rajtot, ami november 19-én lesz…

Forrás: WCCFTech, IGN

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu