Fejetlenség a Ubisoftnál: mégis megmaradnak a PC-s achievementek

A francia kiadó jobb keze nem tudja, hogy a mit csinál a bal – kb. így lehetne a legtalálóbban jellemezni azt, ami a Ubisoft Connectes achievementek körül történik mostanság.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla – ami a héten megjelent PlayStation 5-re (jó, errefelé 19-én fog…), Xbox Seriesre, PC-re, Google Stadiára, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra – elhagyja a PC-s verzióban az achievementeket a Ubisoft Connect miatt (az Epic Games Store nem érintett – Tim Sweeney-éknél már néhány hónapja vannak „öcsik”), és inkább a kihívásokra koncentrálhat a cég, hogy ezzel játszassa a játékait, mert azokban jutalmakat (pl. perk pontokat) lehet szerezni.

Még egy szóvivőjük is beruccant a fórumra, hogy elmondja, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla esetében ez határozottan a Ubisoft döntése volt: nem lesznek achievementek a Ubisoft Connecten, miközben régebbi címek esetében ott virít mindenhol a menüben az ezeket tartalmazó opció. Ezt az egész gondolatmenetet kanyarból hajíthatjuk a szemetesbe, mert a Ubisoft maga sem nagyon tudja, hogy mit csinálni, és erre nem lehet kifogás a montreáli stúdiójukat ért péntek esti kamutámadás.

Egy új fórumposzt érkezett a Ubisoft fórumára. Ebben azt olvashatjuk, hogy az előző, achievementekkel kapcsolatos közlemény téves volt. A francia kiadó tud arról, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla PC-s játékosainak számára nincsenek achievementek, és ez mégsem volt direkt döntés a Ubisoft részéről – most azon dolgoznak, hogy működjenek, és majd tájékoztatnak bennünket arról, ha további fejlemények történnek az ügyben.

A Ubisoft talán felöntött a garatra, mert néhány napja még azt ünnepelték, hogy a viking történetet feldolgozó Assassin’s Creed nagyon jó rajtot vett, de azért hozzá kell tenni, hogy most több platformra is kiadták, mint az előző felvonást, az Assassin’s Creed: Odyssey-t (akkor még nem volt a piacon az új PlayStation és a két új Xbox), meg azért a játékipar konstans fejlődése is közreműködő tényező volt ebben.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu