ReDriver 2: rajongói PC portot kapott a Driver 2 [VIDEO]

Remélhetőleg a Ubisoft nem fogja azonnal leállítani az egészet, igaz, ők már jó egy évtizede semmit sem csinálnak a Driver IP-jével…

A Driver 2 (ami Európában Driver 2: Back on the Streets, Amerikában pedig Driver 2: The Wheelman is Back volt a címe) egy PS1-es játék volt, amit a Reflections Interactive 2000 novemberében adott ki az Infogramesen keresztül. Ebből volt egy Game Boy Advance átirat is 2002 októberében, de most nem a Sennari Interactive portjáról van szó. (És nem is a Driver többi részéről – 2004-ben a PS2-re, Xboxra és PC-re kiadott Driv3r abszolút nagy bukfenc volt.)

Miközben a Driver: San Francisco volt a sorozat utolsó része (2011: PS3, X360, Wii, PC, 2012: Mac – a Steamen már régóta nem érhető el…), azért a ma már Ubisoft Reflections néven futó csapat munkásságát a mai napig sokan szeretik. Emiatt pedig az nem nagy meglepetés, hogy egy rajongói csoport visszafejti a Driver 2 PS1-es kiadását, hogy a reverse engineering jóvoltából egy ingyenes, nyílt forráskódú PC portot csináljon, ami 60 FPS-sel fut. A projekt neve ReDriver 2, és itt is egy kicsit trükközni kell a futtatáshoz.

A GitHubról szedjük le a programkód legújabb verzióját, jöhet a compile, és utána a Driver 2-es PS1-es lemezünkről másoljuk le a DRIVER2 mappát. Így PC-n is kiszállhatunk a kocsinkból, hogy egy 3D-s világban körülnézhessünk két lábon is. (Ezzel pedig szépen megelőzte a Ubisoft Reflections a Rockstart, mert a Grand Theft Auto III 2001-ben jött ki!) Chicago, Havanna, Rio de Janeiro, illetve Las Vegas volt a játékban felfedezhető és körbekocsikázható terület.

Remélhetőleg a Ubisoft nem lépi meg azt, amit a Nintendo tett: ők ugyanis pillanatok alatt perrel fenyegetőztek a Mario 64 PC-s portja miatt (holott ők maguk is mintha emulálnák a Switch-re kiadott Super Mario 3D All-Stars játékait…), és nem kizárt, hogy a francia cég is hasonlóan fog majd cselekedni.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu