Menu

Xbox Series: még fél évig készlethiány várható!

A Microsoft szerint ez még ráadásul a legjobb forgatókönyv lehet. Erre azt kell mondanunk, hogy ez nem vicc.

Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője a legutóbbi Jefferies Interactive Entertainment konferencián felszólalt, és azon kívül, hogy itt azt mondta, hogy a Bethesda játékainak legalább a legjobbnak kell lenniük az Xboxon (a PlayStationnel összevetve, értelemszerűen), ha már exkluzivitás nem valósul meg, megemlítette, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S jelenleg nincs olyan kimagaslóan jó helyzetben, ha a készletek mennyiségre gondolunk. És akkor még tényleg eléggé finom fogalmazással éltünk.

Stuart szerint március végéig biztosan készlethiány mutatkozik majd a két új Xbox Series konzolból, így aki esetleg a karácsonyi roham után, 2021 elején tervezett volna venni egyet, nem biztos, hogy találni fog a boltokban. Stuart szerint az április-június negyedév során az ellátási láncuk beletapos a gázpedálba, hogy legyenek konzolok, amiket el is adhatnak, mert úgy véli, hogy az év végi dínom-dánom után nem lesz akkora kereslet mint most. (Ez mindig is így szokott lenni: a hálaadás-karácsony mindig is erős piaca volt a játékiparnak, és az új hardver is direkt emiatt jött ki az amerikai hálaadás előtt.)

Ezért pedig Stuart meglátása szerint lassan képesek lesznek a kínálatot biztosítani, majd arról beszélt, hogy a high-end felhasználóknak is van termékük (az Xbox Series X-re gondolt), de az alacsonyabb, belépő szintre is van megoldásuk (és az Xbox Series S-ről épp a minap volt szó, hogy a Microsoft szerint előrelendíti a következő konzolgenerációt). Izgalmasnak tekinti az előttünk álló időszakot.

Úgyhogy tavaszig nem olyan biztos, hogy találni fogunk Xbox Series konzolokat, kivéve, ha pénzszűkében szenved mindenki, hogy a tévés reklámok ellenére sem vesz senki, mert azért akárhogy is nézzük, még az Xbox Series S is többet kóstál mint a havi nettó minimálbér, úgyhogy az se nagyon lett a mi pénztárcánkra szabva, az Xbox Series X-ről pedig ne is beszéljünk.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu