Tetsuya Nomura: világváltoztatás, elvarratlan szálak lezárása a Kingdom Heartsban

Nomurának most nem a Final Fantasy VII Remake Part 2-val kellene foglalkoznia…?

A japán Dengeki Online interjút közölt Tetsuya Nomurával, a Kingdom Hearts-sorozat rendezőjével a Kingdom Hearts: Melody of Memory megjelenése kapcsán. Itt több fontos gondolatot is megejtett – például nem tartja kizártnak, hogy a PlayStation 5-ön és az Xbox Seriesen egy új rész is megjelenjen (és akkor nem lenne az sem meglepő, ha az eddigi teljes sorozatot újra kiadnák a két next-gen konzolon…).

Nomura szerint a Kingdom Hearts III-mal véget ért a történet, de vannak megoldatlan rejtélyek és karakterek, és ő szeretné elvarrni a lezáratlan történetszálakat, miközben a formátum megváltoztatása is a terítéken van. Sőt, drasztikusan meg akarja változtatni a világot, hogy egy új történetet adhasson elő úgy, hogy az eddigi sztorit rendesen befejezi. Úgy látja, hogy Xehanort semmilyen forgatókönyvben sem lehet a fő történet főellenfele. A történetre kifejtett hatása megmarad, és ezt érzékelni fogjuk a Kingdom Hearts: Melody of Memory-ban.

Kapott egy olyan kérdést is, hogy mennyit tervez Nomura előre a fejlesztés során (pl. Roxas ötlete ott volt-e az első Kingdom Hearts fejlesztésekor). Erre ő azt válaszolta, hogy egy folytatással számol mindig is. Az első rész alkotása során a Kingdom Hearts: Chain of Memories volt a fejében. A Kingdom Hearts II/Roxas párosa során pedig egy új főhőssel akarta a történetet kezdeni, de nem volt erre konkrétabb elképzelése.

A „vajon milyen lehet egy next-gen konzolokra kiadott Kingdom Hearts-típusú játék” kérdésre pedig Nomura azt nyilatkozta, hogy ez csak később történhet meg, miután „sok másik cég kiadta az ő játékait”, hogy hihesse: az ő termékük versenyre tudna kelni velük, de ez is csak feltételezés, mert nem jelentettek be semmit sem PlayStation 5-re és Xbox Series X-re. És hiába kacag, utána hozzátette, hogy 2022 lesz a Kingdom Hearts 20. évfordulója, és jó híreken dolgoznak, szóval… szerintünk addigra megvalósítják.

A Kingdom Hearts: Melody of Memory november 13-án jelent meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Ritmusjáték.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu