Marvel’s Spider-Man: túl a húsz millió eladáson

Több mint egy éve nem hallottunk hivatalos értékesítési adatokat, de azért valamennyire be lehet határolni, hogy az Insomniac Games 2018 szeptemberében megjelent PlayStation 4-exkluzívjából mennyi is fogyott azóta.

Tavaly augusztusban a Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy felvásárolta az Insomniac Games csapatát, így ők is a SIE-család részévé váltak. Az akkori adatok szerint a Marvel’s Spider-Manből több mint 13 millió eladás történt, ami alig egy év alatt nagyon is szép számnak nevezhető, még ha ez nincs is a Call of Duty szintjén, de az olyan, mint egy szelet kenyér: mindenféle sallangtól mentesen hozza a formát (évente rekordokat döntöget).

David Bull a PlayStation nemzetközi brandmarkentingese, és az ő LinkedInjén – ezt a Twitteren láttuk – az olvasható, hogy azóta Peter Parker története átlépte a húsz milliót. Az oldalt persze ő azóta módosította, de most már késő, mert a kép megőrizte az eredeti változatot.

Ez pedig fontos szám, mert ilyen teljesítményt mindössze egy játék hozott össze a Sony-tól: egészen pontosan a Naughty Dog The Last of Us-a. És Bull kifejezése – több mint húsz millió – bár nem olyan pontos, de ez akár még nagyobb számot is takarhat. A GamStat szerint ez akár több mint harminc millió játékos PlayStation Network-fiókján fordult meg a Marvel’s Spider-Man, de itt azért figyelembe kell venni a használt lemezes példányokat, továbbá a barátokkal, családtagokkal megosztott kópiákat, így ennél kisebb értékesítési adat jön ki.

És ez biztosan tovább fog növekedni: az Insomniac Games korábban utalt már arra, hogy a Marvel’s Spider-Man Remastered külön is meg fog jelenni a PlayStation 5-ön, ugyanis jelenleg csak a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition részeként lehet megszerezni. És ha a The Last of Us is jobban fogyott PlayStation 4-en mint PlayStation 3-on, mi tartja vissza Pókembert attól, hogy a PlayStation 5-ös értékesítések túlszárnyalják a PlayStation 4-es eredményeket…?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu