PlayStation 5: az új firmware sem segített a gyermekbetegségein

Az új Sony konzol már meg is kapta az első rendszerszoftver-frissítését, de ez sem javított a helyzeten.

A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy a PlayStation 5-nek van néhány kezdetleges hibája, amin a legtöbbször csak egy gyári beállításokra történő visszaállítás segíthet. Erre a Sony reagált, de a rájuk jellemzően üres módon. A minap kiadtak egy új firmware-t, és nem a PlayStation 4 8.01-es frissítésére gondolunk, hanem a PlayStation 5 új, kb. 886 MB-s rendszerszoftverére: itt a 20.02-02.25.00. Ez a verziószám, és nem, még mindig nem tudjuk teljesen értelmezni a mögötte rejlő logikát.

Mindegy is, a 886 megabyte-os firmware patch note-ja echte Sony-s: „ez a rendszerszoftver-frissítés a rendszer teljesítményét növeli”. Új generáció, régi pókerarc, és gondolnánk, hogy talán ezzel már kevesebb hibába futunk bele. Ennek ellenére James Stevenson, az Insomniac Games közösségi rendezője a Twitteren azt javasolta, hogy a Marvel’s Spider-Man Remastered (sőt, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales) közben ne tegyük pihenő (rest) üzemmódba a PlayStation 5-ünket, ugyanis főleg ebből adódnak az adatbázisos hibás problémák. Megígérte, hogy további javítások történnek az ügyben, de addig még eltelik pár nap, és mivel a mai naptól hivatalosan Európában, és így hazánkban is kapható a PlayStation 5, jobb biztosra menni, mert egy 190 ezer forintos poháralátét nem a legjobb megoldás. (Vagy inkább féltégla.) Nos, a letöltéses bug is még mindig jelen van… az IGN az új firmware után is belefutott a hibába.

A Delisted Games pedig arról ír, hogy a Sony folytatja a múlt eltörlését – a PlayStation weboldala ugyanis idáig egyfajta adatbázisként is szolgált, mivel a PS1-es megjelenésekig visszamenőleg találhattunk rajta adatokat a játékokról. A Sony viszont itt is a PlayStation 4 előtti dolgokat eltávolította, hasonlóan a PlayStation Store-hoz. Példa? Lent egy keresés az Ape Escape-re.

A Sony azért költött a marketingre is az Egyesült Királyságban. A londoni földalatti (London Underground) világszerte ismert, és a lent beágyazott tweeten láthatjuk, hogy a cég a PlayStation 5 európai rajtjára elérte, hogy az A.J. Wells and Sons (egy Wight-szigeti cég) által gyártott táblákat elhelyezzék a környéken, és a négy klasszikus gomb figurájára formálták azokat négy bejáratnál is – ezek két napig lesznek fenn. A City A.M. szerint a Mile End megálló most Miles End, a Lancaster Gate Ratchet and Clankaster Gate, a Seven Sisters Gran Turismo 7 Ssiters, míg a West Ham Forbidden West Ham megállóként ismert…

A végére a csattanó: az egyik tábla az Oxford Circus Tube környékén pont a Microsoft Store előtt van

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, PSU, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu