Ismét leépítések az Activision Blizzardnál!

Ennyire kell a pénz Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatójának fizetésére és bónuszaira?

Legutóbb már írtunk arról, hogy az Activision Blizzard Franciaországban tervezi az iroda bezárását, amit az ottani dolgozók tüntetéssel elleneztek (mivel a kiadó maga többször is azt mondta, hogy nem fogj ezt meglépni…), ami egy világjárvány kellős közepén nem éppen emberinek nevezhető húzás. És néhány éve 800 embert épített le a kiadó, ami azóta azt is mondotta, hogy a termelési/gyártási/fejlesztési elvárásoknak való megfelelés miatt 2000 ember felvételére lenne szüksége. (És persze az ő szemüket eléggé alacsony fizetéssel szúrnák ki, mert az általában sok tapasztalattan nem rendelkező újoncok nem kapnak annyira magas honoráriumot.)

Az MCV szerint száz ember elküldésére készül az Actvision Blizzard a távol-keleti régióban. Az érintett, bezárandó irodák a marketinggel, a PR-ral, a kiadással, a fogyasztói panaszokkal, illetve a lokalizációval (lefordítással) foglalkoznak. Az indoklás? A kiadó a fejlesztéssel közvetlenül nem foglalkozó szerepet kiadná külsős cégeknek (outsourcing), és ezt állítólag már jó ideje teszi.

Erre az Activision Blizzard reagált: kb. 30 ember leépítését tervezi a kiadó, amivel azt szeretné, hogy minél hatékonyabb legyen a további növekedés érdekében, és így a távol-keleti régióban is versenyképes lehessen. Ezért az alkalmazottakkal a központosításról beszél, hogy a lehető legtöbb munkálatot az ausztráliai Sydney-ben található irodába vigyék át. A lokalizációs és a közösségszolgálatos pozíciók pedig állítólag nem érintettek.

Ha esetleg az Activision Blizzard veszteséges lenne (vagy ha mondjuk az Overkill The Walking Deadjének súlyos bukása miatt veszteségeket elkönyvelő Starbreeze-ről lenne szó), akkor ezt meg is lehetne érteni, de egyrészt a kiadó – ahogy jóformán minden egyes kiadó a piacon – eszméletlenül nyereséges, másrészt pedig ezt miért épp egy pandémia során kell megejteni? Az embereknek most van elég problémájuk, és annál nincs rosszabb, amikor utcára rakják őket, és nincs esélyük azonnal elhelyezkedni valahol máshol…

Úgyhogy lesznek leépítések, akárhogy is nézzük. Az időzítése kínos…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu