PlayStation 5: „két évre vagyunk a generációt meghatározó játékoktól”

A PlayStation főnöke szerint 2022-ig ne is számítsunk olyan PlayStation 5-ös játékokra, amik igazán meghatározzák az új konzolgenerációt.

Jim Ryannel, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójával a TASS készített interjút. Ez már önmagában is nagy meglepetés, mert a TASS konkrétan az orosz állami hírügynökséget takarja… de itt Ryan azt mondta, hogy kb. 114 millió PlayStation 4 van a világban, és ha belegondolunk, nem akar mindenki átváltani a PlayStation 5-re, vagy legalábbis nem tervezi egyhamar megejteni a generációváltást.

Emiatt a Sony számára a PlayStation 4-es közösség igazán fontos marad 2020-ban, 2021-ben, de még 2022-ben is, ugyanis szerinte ebben a három évben ez lesz a nagyobb PlayStationös közösség (később is – három év alatt kizárt, hogy 114 millió PlayStation 5 fogyjon…). Emiatt a cross-gen fontosnak tűnik a Sony-nak, és emiatt gyanítjuk, hogy az új God of War, aminek talán God of War: Ragnarok lesz a címe, szintén cross-gen lesz, hiába hallgatott nemrég erről Ryan.

A PlayStation vezetője szerint a történelem megismétli önmagát, és most is az lesz, hogy a fejlesztők a konzolgeneráció második, harmadik évében hozzák össze az igazán maradandó alkotásokat, mert idő kell nekik ahhoz, hogy hozzászokjanak az új hardverhez. Emiatt Ryan úgy látja, hogy 2022-ben lesznek olyan átütő játékok, amilyenek a PlayStation 4-re jöttek ki 2015-ben vagy 2016-ban (2015-ben ott volt például a Bloodborne, úgyhogy ebben van valami). Szerinte akkortól kezdve jönnek ki a generációt igazán meghatározó alkotások.

Persze ez nem jelenti automatikusan azt, hogy nem lesznek addig PlayStation 5-exkluzív címek. Sőt, már most is van egy: elég a Demon’s Souls remake-jére, esetleg a még készülőfélben levő Ratchet & Clank: Rift Apartra gondolni. Talán a Gran Turismo 7 is kihagyja a PlayStation 4-et (most, hogy belegondolunk, soha egy GT nem volt cross-gen).

Úgyhogy aki igazán emlékezetes játékokra vár, és emiatt nem frissít, talán jól is teszi, hogy kivár.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu