PlayStation 5: régi játékoknak új port kell?

A Sony – immár hazánkban is elstartolt – konzoljának egyik bugját végre ki tudta javítani a cég.

Az új PlayStation 5 firmware-ről fogalmunk sincs, hogy mit is csinálhat pontosan (erről a minap írtunk már), de úgy tűnik, hogy a Sony legalább az egyik bugra már tud megoldást anélkül, hogy gyári resetet kellene végrehajtani a PlayStation 5-ön. A Twitteren azt írja a cég, hogy ha a letöltő listánkkal kapcsolatos hiba ugrik fel (nem töltődik le a listánk elején található játék/DLC/bármi), akkor tegyük fel a legújabb rendszerszoftver-frissítést, indítsuk újra biztonságos (Safe Mode) üzemmódban a konzolunkat, és akkor építsük újra a PlayStation 5 adatbázisát. Ezzel pedig a gyári beállítások visszaállítására nem lesz szükség, és működni fog a konzol.

A kép szerint a PlayStation 5 újraindítás > Videókimenet megváltoztatása > Firmware frissítés > Alapbeállítások visszaállítása > Adatbázis újraépítése > PlayStation 5 resetelése > PlayStation 5 resetelése (gyári állapot) a menetrend. Az IGN volt az, akik az elsők között tudósítottak erről a bugról, de úgy tűnik, hogy nekik bevált a megoldás.

A már az Epic Games tulajdonában levő Psyonix az Eurogamernek megerősítette, hogy bár az Xbox Series X és az Xbox Series S kapott 120 FPS-es opciót, a PlayStation 5 nem. Ezt azzal magyarázza a stúdió (aminek saját bevallása szerint az idei év a free-to-play modellre váltásról és a bajnokságos rendszer megvalósításáról szólt), hogy nem sok idejük maradt, és a Microsoft új konzoljain a 120 Hz egy kis patch segítségével megoldható volt, ám a PlayStation 5 számára egy natív portra lenne szükség a konzol visszamenőleges támogatásának implementációja miatt.

Csakhogy a DigitalFoundry egyik szerkesztője, Richard Leadbetter szerint bár a Sony jelenleg a 120 Hz-s támogatást csak a külön PlayStation 5-re tervezett játékok támogatják, így a PlayStation 4-es címek ebből kimaradnak, viszont ő úgy látja, hogy a Sony elméletben képes lenne erre (mivel a PlayStation VR-os címek 1080p-n akár 120 Hz-n is mehetnek), de ehhez munkára lenne szükség, hogy a PS5-nek fenntartott erőforrások a PS4 felé felhasználhatóak legyenek. Röviden: ez a Sony-tól függ…

Kicsit ködös emiatt a jövő.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu