PlayStation Game Pass: válaszlépés a Sony-tól?

A Microsoft (Xbox) Game Pass előfizetéses rendszere rövid időn belül egészen nagy sikereket ért el, és úgy tűnik, hogy a Sony erre reagálni akar.

Az orosz állami hírügynökségnek, a TASS-nak adott interjúból már tegnap idéztünk, de „van még, ahonnan ez jött”: Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója örül annak, hogy versengés van a piacon (jogos: a monopolhelyzetben elkényelmesedhet bárki), és így a fogyasztónak is van választási lehetősége, amit kifejezetten fantasztikusnak tart.

Erre a TASS egész ügyesen rákérdezett a Game Pass-ra: vajon a Sony tervez egy alternatívát? Erre Ryan eléggé figyelemre méltó választ adott: a PlayStation feje azt mondta, hogy ezzel kapcsolatban lesznek hírek, de ennek még nincsen itt az ideje (emiatt pedig esélyes, hogy csak 2021-ben fognak erről beszélni…). Bár most is van előfizetéses rendszerük (PlayStation Now), de az nem érhető el minden piacon, és az nem éppen azonos a Game Pass által kínált szolgáltatásokkal (ott ugyanis többször is streamelni kell az adott játékokat, míg a Microsoft rendszere letöltést és helyi játékot kínál).

Ez pedig ismételten szembe megy azzal, amit a Sony mondott (ez náluk már hagyomány: néhány éve Ryan, aki akkor még alacsonyabb beosztásban volt, feleslegesnek tartotta a visszamenőleges támogatást), ugyanis régebben a cég a Game Pass stílusú szolgáltatást fenntarthatatlannak nevezte, míg a Sony belsős, first-party játékkínálatát túl tisztának és érintetlennek tartotta ahhoz, hogy ilyen rendszer része lehessen.

A Starfieldről (amit állítólag a Sony időzített exkluzívként szeretett volna PlayStation 5-re) és a The Elder Scrolls VI-ról pedig azt mondta, hogy azok célplatformjairól nem ők döntenek, így nekik is várniuk kell arra, hogy a Bethesda játékai hol lesznek játszhatóak (ne feledjük, hogy ők már a Microsoft birtokában vannak). Addig pedig törekszenek a lassú, de biztos, folyamatos organikus növekedésre, amiben a stúdiók felvásárlása is szerepet játszik. Ryan tiszteli a rivális cég döntéseit, mert logikusnak és értelmesnek kezeli azokat, de eközben a Sony is magabiztos és boldog, mert az eddigiekhez képest jóval erősebb nyitókínálattal indult el a PlayStation 5.

Egy „PlayStation Game Pass” (jobb elnevezésre nincs ötletünk) nem lenne rossz, ha az jól van beárazva, ugyanis a 80 eurós (28-30 ezer forintos) PlayStation 5-exkluzív alkotások nem a mi kereteinkre szabták.

Forrás: WCCFTech, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu