Assassin’s Creed: Valhalla: a Ubisoft esdekel a japán cenzúra miatt

A japánok nem kaptak vért – ez pedig felveti a Z kiadás kérdését is.

A Ubisoft új játékát Japánban is kiadták. Arrafelé bevált szokás, hogy kicsit erősebben cenzúrázzák az alap verziót, hogy aztán az ottani korhatár-besorolással foglalkozó bizottság (a CERO – Computer Entertainment Rating Organization) révén egy erősebb, Z verziót is kiadjon, ami nem minden esetben azonos a nyugati kiadással. Csakhogy a játék alapból Z értékelést kapott. Ez errefelé a 16-os karika megfelelője.

Eddig a francia kiadó a CERO-t vádolta a cenzúrával, mire a bizottság válaszában annyit közölt, hogy nekik az ég egy adta világon semmi közük nem volt hozzá, amire a Ubisoftnak bocsánatot kellett kérnie. A Kotaku arról tudósított, hogy a japán játékosoknak feltűnt a vér hiánya a viking Assassin’s Creedben, ami még rendben is volna, de nem volt lehetőségük bekapcsolni azt.

Glitch? A francia kiadó szerint ki kellett venniük a vért a japán értékelésért, miután a megfelelő szervezettel konzultáltak, és itt a CERO reagált az egészre: ők kiemelték, hogy semmilyen megbeszélésére sem jött kérésük ezzel kapcsolatban, és a Ubisoft nem is lépett az ügyben. Ezért pedig a francia kiadót és magát a játékot is cikizik, sőt, egyesek konkrétan átverésnek nevezik az Assassin’s Creed: Valhallát. Emiatt kellett bocsánatért esedeznie a Ubisoftnak.

Az indoklásuk pedig röhej: egy cégen belüli probléma miatt nincs vér a japán kiadásban. Ezen már csak nevetni tudunk kínunkban, de legalább a Ubisoft hozzátette, hogy megvizsgálja az ügyet, és értesít majd mindenkit a fejleményekről. Lehet, hogy direkt, előre cenzúrázták az egészet, de akkor ez a konzultációs dolog mégis mi a csuda volt? Csak nem hazudott Yves Guillemot cége?

Biztos attól tartottak, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla nem kap időben értékelést, és mivel ezúttal az új konzolok japán rajtja nem volt hónapokkal a nyugati indulás után, nem akartak kockáztatni. Csak ezzel megint saját magukkal babráltak ki…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu