Yakuza: az alkotó visszaemlékezései [VIDEO]

A sorozat producere lelőtte a Yakuza: Like A Dragonnal kapcsolatos pletykákat is, miközben a franchise a 15. évfordulójára készül.

Az Archipel Caravan meginterjúvolta Toshihiro Nagoshit, aki amúgy a SEGA vezető kreatívosa is, továbbá a Yakuza-sorozatot készítő Ryu Ga Gotoku Studio vezetőjeként is tevékenykedik. A 25 perces videóban Nagoshi például arról is beszél, hogy a japán játékok gyakran rosszabbul teljesítenek a nyugaton, mint a hazai pályán, ezért ők egy olyan franchise létrehozására törekedtek, hogy annak egy hű, kitartó játékostábora lehessen.

És ezt el is érték: ahogy a videó jellemzése is mondja, idén 15 éves lesz a Yakuza franchise, ami már 12 milliónál is több eladásnál tart, és a történetéért, továbbá a gyakran magát komolyan nem vevő játékmenetéért tényleg sokan szeretik. Az Archipel Caravan főleg a japán kreatív elmék munkásságával foglalkozik, és korábban például Shinji Mikamit, a Resident Evil atyját is elkapták egy beszélgetésre.

Bár már a nyugaton is megjelent a Yakuza: Like A Dragon (ami Japánban Ryu Ga Gotoku 7-ként jött ki, tehát számozott epizódként; jó, a PlayStation 5 verzióra még várni kell…), vannak, akik már a jövőbe tekintenek. Az egész egy állítólagos tweetből indult ki: Masa Yokoyama mintha azt írta volna ki, hogy itt az ideje a következő fejezetnek, ami Yakuza: Like an Ashura címen egy fiatal Watasét helyezne a főszerepbe. Erre Yokoyama egy nappal később reagált, és itt azt mondta, hogy bár örül a nyugati, kitalált pletykáknak, nem ő csinálta a spin-offot (a Like a Dragont ugyanis Ryosuke Horii rendezte, illetve Hiroyuki Sakamoto és Daisuke Sato volt a két producere), így nincs is módjában bármi ilyesmit bejelenteni, és poénosan kiemelte, hogy ő biztosan nem használná az Ashura nevét.

A Twitteren pedig a stúdió még közölte, hogy a 15. évfordulóját decemberben meg fogja ünnepelni. Az élő adásban visszatekintenek a másfél évtizedre, továbbá új fejleményekkel kapcsolatos hírekről is be fognak számolni. Takaya Kuroda (Kiryu színésze) és Kazuhiro Nakaya (Ichiban Kasuga) is fel fog bukkanni, és ők is visszaemlékeznek a szerepeikre. A közvetítés december 8-án lesz, magyar idő szerint délben.

Még a végén bejelentik, hogy Sato megnyilvánulása (ő szeretne egy Sonic-játékot fejleszteni, ami teljesen másként érződne a többi részekhez képest) nem volt vicc…

Forrás: DualShockers, DualShockers, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu