Menu

Egyre nagyobb teret nyernek a Sony kontrollerei a Steamen

Általában véve a Steamen növekszik a kontrollert használók aránya, de a Sony kezelőeszközeit jóval többen használják mostanában.

Gabe Newell digitális boltjának felületén keresztül is használhatjuk már a DualSense kontrollert, írja a Steam, és most már nem csak részleges támogatásról van szó (legutóbb még ezt írtuk), ugyanis a Steam Input API-hoz való hozzáadás révén zavartalan felhasználói élményben lehet részünk még a PlayStation 5-ös kontroller kézbe vételével is, és a DualSense mozgásérzékelése, a rezgés, a tapipad, és a további gombok is alkalmazhatóak, de például az adaptív ravaszok még nem használhatóak a PC-s játékokban. Cserébe viszont a frissítések révén, ha a felülethez új funkciókat adnak hozzá, akkor azok automatikusan, mindennemű plusz bonyodalom nélkül működni fognak.

Ezen felül a Valve még kiemelte, hogy az utóbbi két év során a napi átlagos felhasználószám jelentősen megemelkedett, ha olyanokról van szó, akik a Steamen kontrollert használtak a játékokhoz. Több milliónyi felhasználó használja ki a kontrollerbarát címek révén a kontrollerét ahelyett, hogy billentyűzetet és egeret használna. A kontrollerek számára kedvező alkotások esetében akár 60%, vagy még nagyobb is lehet azok aránya, akik pl. pont DualSense-szel játszanak. Pl. a gördeszkás játékoknál pedig ez az arány 90% felett is lehet.

A cég még hozzátette, hogy a kontrollert használók között még inkább teret nyert a PlayStation-féle megoldások használata. Két évvel ezelőtt az ő arányuk mindössze 10,9% volt, de most a Steamen a kontrolleresek között ők már 21,6%-ot tesznek ki. Tehát megduplázódott a piacuk – a DualShock 4 és a DualSense tehát ennyire sokat nyom a latba.

Hiába, egy jó kontroller tényleg számít, és ha nem kell bajlódni a gombkiosztásokkal vagy a konfigurációval, hanem egyszerű plug-and-play megoldást kapunk (azaz csak a PC-nkhez csatlakoztatjuk, és már működik is), akkor az kényelmes és hasznos is tud lenni. A Sony tehát a PC-sek között is azért elfogadható sikernek örvendhet (és itt nem a PlayStation Now PC-s streamelésére kell gondolni).

Forrás: WCCFTech, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu