Egyre nagyobb teret nyernek a Sony kontrollerei a Steamen

Általában véve a Steamen növekszik a kontrollert használók aránya, de a Sony kezelőeszközeit jóval többen használják mostanában.

Gabe Newell digitális boltjának felületén keresztül is használhatjuk már a DualSense kontrollert, írja a Steam, és most már nem csak részleges támogatásról van szó (legutóbb még ezt írtuk), ugyanis a Steam Input API-hoz való hozzáadás révén zavartalan felhasználói élményben lehet részünk még a PlayStation 5-ös kontroller kézbe vételével is, és a DualSense mozgásérzékelése, a rezgés, a tapipad, és a további gombok is alkalmazhatóak, de például az adaptív ravaszok még nem használhatóak a PC-s játékokban. Cserébe viszont a frissítések révén, ha a felülethez új funkciókat adnak hozzá, akkor azok automatikusan, mindennemű plusz bonyodalom nélkül működni fognak.

Ezen felül a Valve még kiemelte, hogy az utóbbi két év során a napi átlagos felhasználószám jelentősen megemelkedett, ha olyanokról van szó, akik a Steamen kontrollert használtak a játékokhoz. Több milliónyi felhasználó használja ki a kontrollerbarát címek révén a kontrollerét ahelyett, hogy billentyűzetet és egeret használna. A kontrollerek számára kedvező alkotások esetében akár 60%, vagy még nagyobb is lehet azok aránya, akik pl. pont DualSense-szel játszanak. Pl. a gördeszkás játékoknál pedig ez az arány 90% felett is lehet.

A cég még hozzátette, hogy a kontrollert használók között még inkább teret nyert a PlayStation-féle megoldások használata. Két évvel ezelőtt az ő arányuk mindössze 10,9% volt, de most a Steamen a kontrolleresek között ők már 21,6%-ot tesznek ki. Tehát megduplázódott a piacuk – a DualShock 4 és a DualSense tehát ennyire sokat nyom a latba.

Hiába, egy jó kontroller tényleg számít, és ha nem kell bajlódni a gombkiosztásokkal vagy a konfigurációval, hanem egyszerű plug-and-play megoldást kapunk (azaz csak a PC-nkhez csatlakoztatjuk, és már működik is), akkor az kényelmes és hasznos is tud lenni. A Sony tehát a PC-sek között is azért elfogadható sikernek örvendhet (és itt nem a PlayStation Now PC-s streamelésére kell gondolni).

Forrás: WCCFTech, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu