Phil Spencer: felhő-konzol hibrid lehet a konzolok jövője

Az Xbox vezetője arról is beszélt, hogy miért van több értelme a Microsoftnak és a Sony-nak elvinni 30%-nyi haszonkulcsot, mint az Apple/Google párosnak.

Phil Spencerrel a The Verge készített egy kiadós interjút, amiben az Xbox-vezér beismerte, hogy egy Xbox TV-s appra érdemes lesz felkészülnünk, mert egy éven belül ki fogják szerinte adni, és nem sok minden van, ami a Microsoftot akadályoztathatja ebben. Szerinte egy TV egy kijelző mögé dugott konzol lehet, ha van egy applikációs platformja, egy Bluetoothos csatlakozója, illetve rendelkezik streamelési lehetőséggel. Viszont ekkor már felveti a kérdést, hogy ez vajon csak egy TV-e, vagy esetleg az akörül levő tárgyakat konszolidálták egy nagy kijelzőbe, vagy amögé.

Spencer szerint az xCloud hasonló a Google Stadiához vagy az Amazon Lunához, és olyan modellé kellene fejlődnie, ahol egy hibrid környezetben futnak a játékok, kombinálva a felhős számítási képességeket a helyi hardverével, hogy mind a két platform teljesítményére építeni tudjon mondjuk a Gears (of War) 6, ami csak idő kérdése, hogy megvalósuljon. Az Xbox-vezér hozzátette, hogy a hibrid modell az appfejlesztésekben is elterjed, de biztonsági, latenciával (lag, késés…), költségcsökkentési és sávszélességi indokokból jobbnak látja, hogy amit helyileg meg lehet csinálni, az történjen a hagyományos módon, de ami felhős szinten jobban működne, akkor használja ki a szerverek teljesítményét, és ha gyenge teljesítményű a készülékünk (pl. mobil) a játékokhoz, akkor menjen majdnem minden a felhőből. Úgyhogy Spencer szerint a konzolok nem fognak pikk-pakk eltűnni.

A(z Xbox) Game Pass iOS-es megjelenésére azt mondta, hogy mivel van egy milliárdnyi mobiltelefon a piacon, azokat érdemes lenne számítási platformként kezelni, és a Microsoft a konzolokat veszteségésen árazta, de tartalmi és szolgáltatási rendszerek révén visszajön a veszteségük. A modell a Windows/iOS/Android hármas szintjén eléggé eltérő, és úgy látja, hogy a PlayStation 4/Xbox One generációban 200 millió konzolt adtak el, de ez csak egy év a mobilok eladásában, és ezt nem kellene lebecsülni. A nyílt platformok és a hozzáférés miatt a mobilok is számítanak, ahogy jogilag is, és szerinte valamelyest felelősség van mögöttük.

Ezzel magyarázza az Xbox vezetője, hogy számukra miért is van értelme behúzni a 30%-os profitkulcsot: a Sony és a Microsoft is konzolokat (is) gyárt, és azon nem nagyon tudnak önmagában hasznot húzni.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu