Többezer PlayStation 5-öt vásároltak fel a spekulánsok!

Új konzol? Új lehetőség arra, hogy megszedhessék egyesek magukat – a PlayStation 5 sem maradt ki sajnos a spekulációból.

Korábban láthattuk már, hogy a korlátozott példányszámban piacra dobott NES Classic vagy SNES Classic esetében a boltokban nem nagyon volt elegendő belőlük, de bezzeg az interneten, az eredeti ár többszöröséért lehetséges volt szerezni egyet, hogy az új hardverre mindenféleképpen vágyó emberek szépen kinyissák a pénztárcájukat, amivel a spekulánsok (a kifejezés pont erre utal!) szépen megszedik magukat.

A PlayStation 5 esetében is megtörtént ez: a Business Insider tudósított arról, hogy egy újraértékesítő (kiskereskedelmi…?) csoport, a CrepChiefNotify közel 3500 PS5-öt vásárolt a megjelenése óta. A Discordon arról volt szó, hogy 2472 PlayStation 5 jutott a birtokukba, és kicsivel kevesebb mint 1000 a szeptemberi előrendelés során is eljutott hozzájuk. A csoport tizenkét tagból áll, és mindenkinek minimum 40 dollárt kell fizetnie előfizetési díjként havonta, de ez akár 530 is lehet (forintban tehát 12 és 170 ezer forint között kell számolni).

Először például cipők értékesítésével kezdték a kasszírozást, de a koronavírus-világjárvány után elkezdtek az emberek furcsa tárgyakat is beszerezni. Tom, a CrepChiefNotify vezetője szerint észrevehető volt számukra, hogy az emberek által vásárolt tárgyakban nagy változás történt. A legfurcsább dolgok között megemlíthető a kinti melegfürdő. Ezeket újraértékesítették az eBay-en, mégpedig haszonnal, úgyhogy a fejlesztőjük írt egy programot, ami a weboldalakat monitorozza, és a melegfürdős értékesítésekkel foglalkozó site-okat nyomon tudták követni, így amikor újra készleten voltak, a tagjaikat értesíteni tudták arról, hogy ideje ezeket felvásárolni.

A Twitteren valaki ki is fejezte elégedetlenségét amiatt, hogy néhányan felvásároltak előlük mindent, hogy aztán aranyáron (mondjuk alapból aranyár a magyar pénztárcára nézve az 500 euró) továbbadhassák akár 2,5-3x áron a konzolt. Sajnos jelenleg csak a japán piacról hallottunk hivatalos értékesítési adatokat (erről már beszámoltunk), de azon felül csak a Sony fog közölni világszintű adatokat – arról is szó volt már, hogy a Microsoft miért nem tesz így.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu