Cyberpunk 2077: túl korai DLC-ről és multiplayerről beszélni

A CD Projekt RED csak a játék megjelenése után fog ezekről többet mondani; a kurrens-gen konzolokon pedig meglepően jó teljesítményt mutat fel a Cyberpunk 2077.

A lengyel cég pénzügyi jelentése során Adam Kiciński, a CD Projekt RED vezérigazgatója azt mondta, hogy eleinte a terv szerint a megjelenés előtt jelentettek volna be több részletet a Cyberpunk 2077 DLC-iről, de az utolsó (és remélhetőleg ténylegesen az utolsó) halasztás után inkább döntöttek, hogy bevárják a játék megjelenését, hogy csak azután kezdjenek beszélni a belső nézetes akció-RPG fejlesztéséről.

Kiciński még kiemelte, hogy tudomásuk van a játék bugjairól, és egy ilyen méretű alkotás esetében kb. lehetetlen is bugoktól mentesen kiadni bármit is, ami szerinte magától értetődő, de úgy látja, hogy olyannyira eltaposták a bugokat, hogy a játékosok talán nem is fogják észrevenni ezeket. A nagyobb, általános hibákat már orvosolták, és amit a bolti verzió biztosít, jóval magasabb szinten lesz az előzetes (sajtó számára biztosított) kiadáshoz képest, azaz azóta gyomlálták a bugokat (de nem lesz meglepő, ha így is belefutunk egybe).

A Cyberpunk 2077-nek lesz önálló, multiplayeres komponense is mikrotranzakciókkal. Ám erről sem nagyon hallottunk még, viszont a lengyel cég stratégiája szerint a jövőbeli termékekről, így erről is csak később fognak stratégiai híreket közölni, és ebbe beleértendő a többjátékos elem is. Nem nevezzük módnak, mert Kiciński is ezt kérte. Ugyanabban az univerzumban fog játszódni, mint az egyjátékos Night City világa, így hasonló lesz ahhoz a koncepcióhoz. Ennek ellenére egy független termékként kezeli, mert egy másik csapat dolgozik rajta.

Végül a vezérigazgató kiemelte, hogy akik PlayStation 4-en vagy Xbox One-on szeretnék játszani a Cyberpunk 2077-et, felkészülhetnek arra, hogy meglepően jól fut az alap konzolokon is a játék, figyelembe véve a világ méretét. Láthatjuk a különbséget a PlayStation 4 Pro-s és a PlayStation 5-ös teljesítmény között: a PS5 remek, a PS4 pedig továbbra is eléggé jó – az extra három hét alatt elég sokat hoztak össze a Sony platformjain. Nem mindegyik platform lesz remek a képességükhöz mérten, de a lengyelek szerint remekül szuperál mindenhol. Az alap konzolokon a „pro” modellekhez képest (itt a PlayStation 4 Pro, Xbox One X duóra gondolt) nem lesz olyan jó, de még mindig egész jó. Gyakorlatban kell látni ezt.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re. A next-gen frissítés 2021-ben jön, de addig a PS4/X1 kiadás fut majd a PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S hármason.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu