A PlayStation 5 rögzíti a trófeás reakcióinkat! [VIDEO]

A konzol figyel minket… miközben megszerzünk egy trófeát!?

Ha megszerzünk egy nehéz trófeát egy játékban (mondjuk kiplatinázzuk a Demon’s Souls Remake-et… az talán kellően nehéz példaként), akkor valószínűleg kifejezzük hangosan is, hogy végre sikerült megszerezni valamit (ez mondjuk egy nehéz bossfight teljesítése után is jó példa, ha trófeát ad). Nem szégyen beismerni. De érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Sony rögzít bennünket.

No nem csak úgy, hogy egy rövid videót rögzít a játékból a trófea megnyitásakor, hanem hangosan is: ha a mikrofonunk be van kapcsolva (és nem biztos, hogy mindenki alapból kilövi azt, vagy úgy hagyjuk két multiplayeres meccs között… a lustaság nagy úr, ezt sem szégyen bevallani), akkor azt is felveszi a PlayStation 5-ünk.

A lent beágyazott poszt szerint az illető először játszott Souls-játékkal, és fogalma sem volt arról, hogy a PlayStation 5 a mikrofonunkat mindig rögzíti, ha egy trófeával bővíti a kollekcióját. Bár az örömében osztozunk, ez meglepetés lehet azoknak, akik vagy nem akarják, hogy felvegyék őket (maguknak akarják a lendületes káromkodásukat a siker esetén), vagy akik elfelejtették lenémítani magukat.

Ezt ki lehet kapcsolni, és nem is rossz ötlet, ugyanis a trófeás felvételek azért elég sok helyet elfoglalhatnak (hatványozottan érvényes, ha egy játékban egy tonna trófea van, és mi maximalisták vagyunk), és ugyebár a PlayStation 5 SSD-jén alig több mint 660 gigabájtnyi hellyel kell gazdálkodnunk. (Ez ma még téma lesz.) A nagyon termetes játékok pedig gyorsan elhappolják a szabad helyet, úgyhogy a magánéletre hivatkozva ezért is érdemes gyorsan lekapcsolni a rögzítősdit.

Legalább viszonylag korán észrevette az internet közönsége, hogy a Sony milyen funkcióval is tuningolta meg a PlayStation 5 Standard Editiont és a PlayStation 5 Digital Editiont egyaránt. A konzol már errefelé is megjelent, és talán errefelé a spekulánsok nem vásárolták fel az országnak szánt készletet (ez külföldön sokkal súlyosabb probléma, mint hazánkban).

Forrás: WCCFTech

First time Souls player. I didn’t realise that the PS5 records your microphone’s audio whenever you get a trophy. Whoops. from r/PS5

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu