Sackboy: A Big Adventure: mindkét PlayStationön meglepően alacsony felbontáson fut [VIDEO]

A PlayStation 4-es verzió esetében ezt még talán meg is értenénk, de a PlayStation 5-ön meglepődötten tapasztaltuk, hogy Sackboy nagy kalandja nem hozza a formát.

A Digital Foundry elkezdte komolyabban elemezni a next-gen konzolokra (is) megjelent játékokat, így nem maradt ki a Sackboy: A Big Adventure sem, és az analízis eredményei igencsak meglepőek: a rajzfilmes művészeti stílussal rendelkező játéktól talán emiatt el is várhatnánk, hogy a PlayStation 5-ön stabilan hozza a natív 4K felbontást és mellette a másodpercenkénti hatvan képkockás frame rate-et…

Ám nem így van. A Digital Foundry kimutatása szerint mindössze a játék kb. 75%-ában tartja a 3840×2160 felbontást „a zsákosfiú”, ami viszont a PlayStation 4 két verziójával összevetve ég és föld: a PlayStation 4 Pro-n a 1080p a cél, míg az alap/PlayStation 4 Slim kiadás csak 720p-t tud.

Egyszerre eléggé sok dolog történik a képernyőn, sok a tükröződés, a megvilágítás sem gyenge, továbbá az árnyalás is megemlítendő a PlayStation 5-ön. Ezek többsége magától adódó módon kimaradt a PlayStation 4-es verzióból, ami ezen kívül a pályák részletességéből is vesztett. A frame rate viszont már más tészta: mind a három konzolon stabilan hozza a 60 FPS-t, de a jelenetek során a PlayStation 4-en (mindegy, melyik modellen) már itt-ott meginog a képfrissítés gyakorisága.

A játék tehát technológiailag nem kismiska, így a látványosan gyerekesnek is mondható kinézet mögött már komolyabb felépítéssel bír, és azért már itt, a konzolgeneráció nyitócímeinek egyikénél ki lehet talán mondani, hogy az alap PlayStation 4-en már nem nagyon tűnik jó döntésnek a Sackboy: A Big Adventure-t játszani. És ez a további cross-gen címek (pl. Horizon Forbidden West) esetében még inkább ki fog mutatkozni, ne is gondoljuk másképp.

Az elemző videó azért ennél jobban is összeereszti egymással a két generációt, és érdemes is megnézni, hogy a PlayStation 4-esek mire számíthatnak, ha már nem találtak PlayStation 5-öt a boltokban (vagy ha egyszerűen túl drága az most).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu