Cyberpunk 2077: a jelentős előrendelésektől a 18+ paródiáig [VIDEO]

A lengyelek (ismét) megihlették a felnőtt ipart.

Piotr Nielubowicz, a CD Projekt RED pénzügyi vezetője a cég negyedéves pénzügyi jelentése során azt mondta, hogy a Cyberpunk 2077 előrendelései erősen eltolódtak a digitális irányba, és még túl korai a digitális-lemezes előrendelések arányáról beszélni. Nielubowicz viszont kiemelte, hogy a The Witcher 3: Wild Hunthoz képest jóval messzebb jutottak a digitális előrendelésekkel, amik biztosan több mint 50%-ot tesznek ki jelenleg.

A The Witcher 3-nál jelentős többségben vannak a digitális eladások a játék élettartama során, az előző két részből pedig majdnem teljes egészében így szereznek pénzt mostanában az értékesítésekből. A cég rövid-, és középtávon is ezt az irányt tartja reálisnak, így a CD Projekt RED errefelé tart a következő játékával is. Nem tudjuk viszont, hogy mennyi előrendelés volt a Cyberpunk 2077-ből, de láthatóan nagyobbnak mondja a cég, ami nem könyveli el a profit és a veszteség terén sem ezeket, hanem a balanszukban tüntetik ezek értékét fel elhalasztott, késleltetett jövedelemként. (Ebből 20,7 millió dolláros növekedést hoztak össze az utóbbi negyedévben, ami forintban tehát jó 6,2 milliárdot ér.)

A lengyel stúdió a Twitteren közölte, hogy a PlayStation 4-es és Xbox One-os elmentéseket átvihetjük a következő konzolgenerációs modellre, de csak a konzolgyártó termékei között (PlayStation 4 > PlayStation 5, Xbox One > Xbox Series). Az Xbox One-osok (ha Xbox Series X-re vagy Xbox Series S-re frissítenek) szinte semmit sem kell, hogy tegyenek: csak csatlakozzanak az internetre, és a felhőből elérik az elmentésüket. Csak ugyanazon a hálózaton legyen a két konzol, és a hálózati átviteli opciót kell használni. A PlayStation 4-eseknek három lehetősége lesz: a PlayStation Plusosok a felhőt használhatják, amit aztán letölthetnek PlayStation 5-re. A LAN-kábel vagy a WiFi a második opció. A harmadik pedig annyi, hogy egy támogatott tárhellyel (pl. pendrive) vigyük át a két konzol között az adatot, csak ugyanazt a fiókot kell használni.

A Cyberpunk 2077 megihlette a Serious Sam moddolóit is: konkrétan egy teljes Blade Runner (Szárnyas fejvadász) átalakítást kapott: e Blade Runner: Cells Interlined 2021-ben egy prototípus Nexus-8 replikánst, Trixie-t irányítjuk, akinek át kell harcolnia magát a cyberpunkká alakított Los Angelesen. Eközben üldözik a rendőrök. Syndroid munkássága a Serious Sam Fusionre épül (ez egyedi pályákhoz, skinekhez, fegyverekhez használatos a sorozat első két részének HD kiadásaiban és a harmadik felvonásban). A mod a Blade Runner: Blackout 2022 animációs film előtt játszódik, az pedig a 2049-es film hirdetéseként szolgált, így valamilyen módon a történet része a mod, amit a Steam Workshopból lehet letölteni. Még nem teljesen kész – a jobb animációk és a VR-támogatás még váratnak magukra.

Rafal Jaki, a CD Projekt RED üzleti fejlesztésekért felelős rendezője pedig a Twitteren örömmel fogadta, hogy a Cyberpunk 2077-ből pornóadaptáció is lett (ennek címe Cyberpunk 2077 XXX Parody), mert szerinte az utánzás a dicséret legmagasabb formája is lehetne. És ez már a második alkalom – a The Witcher 2: Assassin of Kingsből is volt már feldolgozás, írja Jaki, annak címe pedig The Bitcher, a szlogenje pedig The Dildo of Destiny has two ends. Nem fogjuk lefordítani egyiket sem – a karikát nem tudjuk kitenni a sarokba.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re. A PlayStation 5 és az Xbox Series a 2021-ben érkező next-gen patchig a PS4/X1 verziót futtatja.

Forrás: Gamesindustry, DualShockers, PCGamer, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu