Itt a novemberi Xbox-frissítés: mikkel erősít a Microsoft?

A két új Xbox Series modell érkezésére felkészülve az előző hónapban már jött egy komolyabb firmware frissítés. Most itt egy újabb.

A redmondi cég a weboldalán közölte, hogy a novemberi Xbox firmware frissítés milyen újdonságokkal erősít. Eléggé kényelmes funkciókat hoz magával az új rendszerszoftver, ami talán már várja is az Xboxunkon, hogy letöltődjön. Az Xbox Series X és az Xbox Series S egyik újítása a dinamikus háttér, így a főképernyőt mozgással és színekkel is saját ízlésünkre szabhatjuk. A hat új opció az előző Xbox-generációk felé biccent. Idővel még több új dinamikus háttér fog megérkezni.

A két Xbox Series konzol számára az Auto HDR fícsőr is kiemelendő: ez jobb képminőséget garantál a visszamenőlegesen támogatott játékoknak, és ha a játék közben a guide-ot felhozzuk a konzol menüjében, láthatjuk, hogy az adott cím erősített-e az automatikus HDR funkciójával (erről korábban beszéltünk részletesebben is), avagy sem. Aztán az Xbox One-ra játékok közül néhány Optimized for Series X|S kitűzőt kapnak a kezelőfelületen (pl. Gears 5, Forza Horizon 4, Ori and the Will of the Wisps), hogy ezzel tudassa velünk a Microsoft, hogy ezen címek jobb teljesítményre képesek az új Xboxokon. A My Games and Apps (magyarul ez valószínűleg Játékaim és Applikációm néven fut) menüben láthatjuk az X|S kitűzőt a Games (Játékok) és a Full Library (Teljes könyvtár) nézetet használva. A Filter (Szűrő) segítségével akár csak az ilyen optimalizált címek is megjeleníthetőek.

Az Xbox Game Pass erős, fontos funkcióval erősít: mielőtt a Game Passra feltenné az új játékokat a Microsoft, megnézhetjük azokat, hozzáádhatjuk a később játszandó címek listájához (Play later), és akár előre letölthetjük a fájlokat a gyorsabb telepítéshez. Az appból (és ezt mobilon is megtehetjük) ezt, ha a Coming soon (hamarosan érkező) szekciót megnézzük. Bár nem mindegyik játékot lehet előre telepíteni, mobilról is betehetjük azokat a letöltési listánkba, hogy a megjelenés napján elinduljon ezen címek letöltése.

A Game Activity fülön láthatjuk az adott játékokban eddig elért eredményeinket, hogy melyik achievement maradt ki, és a barátainkhoz is csatlakozhatunk, ha a játékbeli eventek nem érdekelnek minket. Szeptemberben pedig elindították az Xbox Family Settings appot Androidon és iOSen – így a szülők a mobiljukról felügyelhetik a gyermekeiknek készített fiókok aktivitását és az értesítésekre is reagálhatnak. Most a telepítés során családtagjainknak csinálhatunk fiókokat.

Az Xbox One, az Xbox Series X és az Xbox Series S elvileg már világszerte hozzá tud férni az új firmware-hez.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu