Jim Ryan: a cross-gen támogatás a helyes és racionális döntés

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója mintha itt is kihátrált volna korábbi mondanivalójából.

Emlékszünk ugyanis arra, hogy Ryan – aki kb. 4 éve az E3-on a GameSpotnak elmondta, hogy felesleges a visszamenőleges támogatás… a nyár folyamán még azt nyilatkozta, hogy a Sony hisz a generációkban, és itt volna az ideje, hogy olyan élményeket kaphassanak a játékosok, amiket csak és kizárólag a PlayStation 5-ön érhetnek el. Ezek után viszont nagy meglepetés volt, hogy a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales és a Sackboy: A Big Adventure PlayStation 5-re ÉS PlayStation 4-re is kijött (továbbá a Horizon Forbidden Westre is ez lesz érvényes jövőre).

Ryant az EDGE magazin interjúvolta meg, és ebből a WCCFTech ollózott ki egy érdekes gondolatot. Ryan ugyanis azt mondta, hogy a Sony felelősséget érez a hatalmas PlayStation 4-es közösség iránt, és egy lehetőségük van most arra, hogy remek PlayStation 4-es címek készülnek mindaddig, amíg erre igény adódik. (Persze itt kiemelnénk, hogy már a Sackboy: A Big Adventure alatt is rezgett a léc PS4-en – a Digital Foundry technikai elemzéséről beszámoltunk mi is…)

A PlayStation vezetője szerint ez a megfelelő, helyes és racionális döntés, és így a PlayStation 4 „utóélete” jóval hosszabb lesz mint amivel a PlayStation 3 rendelkezett, amikor is a PS4 elstartolt. Persze Ryan gyorsan hozzátette, hogy idővel jóval nagyobb hangsúly helyeződik a PlayStation 5-ös fejlesztésre, és a PS5-ös kiadás lesz „előnyben” részesítve, azaz a PlayStation 4-es átirat – már ha lesz az adott játékból – nem lesz olyan kiemelkedően jól összerakott.

Demon’s Souls remake. Ratchet & Clank: Rift Apart. Jelenleg ez az a két cím, amiről biztosan tudjuk, hogy csak PlayStation 5-re jön ki, és ehhez TALÁN hozzá tudjuk adni a Gran Turismo 7-et. De ettől függetlenül Ryan kommentje nem tűnik olyan őszintének: elég lett volna kimondani, hogy a nyár óta átgondolták a stratégiájukat.

Ehelyett ez a racionális, helyes döntéses nyilatkozat… nem éppen olyan gondolat tőle, ami őszintének tűnik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu