Új társelnöke lett a Naughty Dognak

A Sony Interactive Entertainment egyik legfontosabbnak nevezhető stúdiójában kicsit felforgatták a vezetőséget.

A Naughty Dog weboldalán olvashatunk egy bejelentést, amiben a „pajkos kutyák” közlik az előléptetéseket. Eddig Evan Wells volt a Naughty Dog elnöke, de most már társelnökként tevékenykedik, ugyanis Neil Druckmann fellépett mellé ebbe a beosztásba. Eddig alelnökként dolgozott a csapatnál (már három éve), és ő az utóbbi néhány ND-játékban eléggé nagy szereppel bírt (Uncharted: Drake’s Fortune – játéktervező, társíró; Uncharted 2: Among Thieves – vezető társ-játéktervező, társíró; The Last of Us és annak Left Behind DLC-je: kreatív rendező és író; Uncharted 4: A Thief’s End – kreatív rendező, társ-vezető író; Uncharted: The Lost Legacy – narratív fejlesztési vezető; The Last of Us Part II – kreatív rendező, társ-vezető író).

Druckmann előléptetésével Alison Mori és Christian Gyrling lettek az alelnökök. Mori eddig a stúdió működtetéséért felelt, míg Gyrling eddig a programozás társrendezője volt, úgyhogy érthető, hogy a két eltérő pozíció miatt lett két alelnöke a Naughty Dognak. Viszont ezzel jogos lehet a kérdés: Druckmann nem lett túlzottan felemelve a stúdión belül?

Ezzel az előléptetéssel ugyanis sok más, nem közvetlenül a játékfejlesztéssel kapcsolatos feladata lesz, így pedig ki tudja, hogy a The Last of Us harmadik részére (mert kizárt, hogy kihagyják a ziccert…) mennyi ideje juthat. És akkor hozzátehetjük a HBO-s sorozatot a The Last of Usból. Annak pedig Druckmann az egyik producere, így ezzel kapcsolatban is elfoglalt lesz a következő néhány hónap során, ez kétségtelen.

Eközben pedig valószínűleg a The Last of Us Part II: Factions készül a Naughty Dognál, mert már a boltokban a PlayStation 5, és az alapjáték a PlayStation 4 egyik utolsó nagy játékaként érkezett meg, így pedig itt is esélyes egy fejlettebb „remaster” kiadás, ahogy az első rész esetében is láttuk (a PlayStation 3 életének végén jött ki, majd a felújított verzió a PlayStation 4-re jelent meg).

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu