Direkt túloz a PlayStation 5-öt felvásárló konzolüzér banda

A CrepChiefNotify az Xbox Series X esetében is állítólag elhappolt többszáz konzolt a vásárlók elől, hogy aztán nekik többszörös áron eladják a hardvert, mert máshogy nem lenne lehetőségük birtokukba venni az új készülékeket.

A CrepChiefNotify néven futó, az Egyesült Királyságban futó bandáról az utóbbi hónap során már többször is megemlékeztünk, de most a csapat egyik tagja állítólag felkereste a VGC-t, hogy elmondja a site-nak: a csoport a számokat direkt eltúlozza. Azaz: nem biztos, hogy többezer PlayStation 5-re sikerült lecsapniuk, és a több millió fontnyi forgalom generálása mögött sem biztos, hogy száz százalékos igazságtartalom van.

A csoport tagja (aki a többiekkel egyetemben havi előfizetési díjat perkál) azt állítja, hogy az Xbox Series X-szel kapcsolatos sikereiről a CrepChiefNotify konkrétan hazudott, vagy azt hiszi, hogy a tagok minimum ötven százaléka képes volt egy konzolt megvásárolni. Az újraértékesítési árat túl magasra lövik be, és ezt ő félrevezetőnek és hamis reklámnak nevezi.

A konzolüzérek szerint könnyen meg tudják venni a konzolokat, és ha nehezünkre esne beszerezni egyet magunknak, és panaszkodnánk a készlethiányról, akkor azt javasolják, hogy csatlakozzunk hozzájuk, és rajtuk keresztül biztosítsunk magunknak egy példányt. Előfizetéses rendszerről beszélünk, ezt ne felejtsük el. Itt is azért kihagyták ezt a gondolatot – és nem biztos, hogy van értelme a konzolüzérekhez csatlakozni, mert ha így sem landol nálunk egy konzol, akkor az nem más mint puszta pénzkidobás.

Akármi is fog történni, biztos, hogy készlethiányról beszélhetünk – legalábbis a nyugati piacokon, mert errefelé nem a mi pénztárcánkra szabták az új konzolok árát, ezt ne is vitassuk… -, mert az ilyen konzolüzérek a készletek jelentős részét elviszik előlünk. Szerencsére már van példa arra, hogy egy értékesítő direkt törölte a rendeléseket (erről beszámolunk), és ezt másoknak is követnie kellene.

A készlethiány pedig itt nem „gépi” – a Nintendo direkt nem gyártott olyan sokat a NES Classic-ból és a SNES Classic-ból.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu