Most már terhességi teszten is fut a DOOM [VIDEO]

Amikor arról viccelődünk, hogy valami már egy kenyérpirítón is elfutna, lassan be is igazolódik – most az id Software örök klasszikusa kapott egy tényleges átiratot egy… terhességi tesztek elvégzésére szánt készülékre.

Szeptemberben már beszámoltunk arról, ahogy Foone Turing, egy jó értelemben vett elmebeteg hardveres mérnök és programozó elkezdett azzal a gondolattal kokettálni, hogy „vajon a DOOM elfutna ezen?”. Akkor még nem volt normális értelemben véve sikeres a kísérlet, de azóta eltelt pár hónap, és most már ki is lehet mondani: a DOOM egy terhességi teszten is elfut.

A készülék abszolút nem nevezhető megfelelőnek. A felbontás még az 1990-es évek közepén használatos böszme CRT monitorokhoz képest is jóval alacsonyabb, a grafika pedig technikailag egy krumpli szintjével vetekedik, de nem azon van a lényeg itt, hogy mennyire szépen néz ki a DOOM a masinán, hanem az, hogy a technikai korlátokat mennyire vagyunk képesek úgy felborítani, hogy a kreativitásunkat ki tudjuk élni a nekünk megfelelő szinten és módon, ugyanis ha ez megvalósul, a tehetség át fog jönni az eredményen keresztül, és mindig is jobbnak érződik egy olyan végeredmény, amit limitációk közepette értünk el mint egy olyan végpont, ahol ilyen korlátozások nem voltak hatással ránk.

Foone Turing munkásságát Patreonon illetve Ko-fin is támogatni lehet, és az Archive.org weboldalon a terhességi tesztes… tesztek során rögzített videók is elérhetőek, így ezeken keresztül is megfigyelhetjük, hogy lassan megvalósul Doomguy (vagy nem is… írtunk róla, hogy a neve Doom Guy) pisztolyozása az egyáltalán nem videojátékra szánt készüléken (ami monokróm kijelzővel, illetve 128×32 felbontással rendelkezik – még 1993-ban is már megszokott volt pl. a 320×240!). Ehhez mást nem is kell hozzáfűzni. Ezt látni kell.

Innentől pedig már tényleg csak egyetlen ugrásra vagyunk attól, hogy egy kenyérpirítón, egy mosógépen, vagy egy toaletten is játszhassunk (utóbbi esetében nem úgy, hogy elővesszük a telefont a WC-n…!).

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu