Miben tér el az Xbox Series a PlayStation 5-től? A Microsoft vezérigazgatója válaszol

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója kifejtette, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S miért is különbözik a rivális Sony PlayStation 5-jétől.

A Microsoft mostanában alaposan elkezdett bővítgetni az Xbox Game Pass körül (az előfizetéses modell Ultimate változata például az EA Play-t is elérhetővé teszi, plusz a felhős streamelés, az xCloud sem elhanyagolandó tényező), és az évet elég erős bővítésekkel zárja (elég csak két címet mondanunk – konzolon a Control, PC-n pedig a DOOM Eternal), és a havidíjért játékkínálat rendszer tényleg a videojátékos Netflix elképzelésének nevezhető.

A Microsoft befektetői kapcsolatokért felelős vezetője, Mike Spencer (nepotizmus vagy csak névrokon Phil Spencerrel?) azt kérdezte a felettesétől az éves befektetői összejövetelen, hogy mit is csináltak, amivel a két Xbox Series eltérővé vált a PlayStation 5-től, hogy ezzel a konzolháborút is megnyerhesse? Nadella válaszában azt mondta, hogy a redmondi cég igyekezett a konzolgeneráció legjobbnak nevezett konzoljának megteremtésében, mert az erejének köszönhetően a játékmenet is jó lehet, és a legjobb tartalmakkal a legjobb közösségüket szeretnék támogatni.

Viszont a nagyobb távú cél a 3 milliárd játékos elérése lesz, azaz itt az xCloudra utalt, hogy készüléktől függetlenül elérhessék a játékaikat, és hogy azokkal bármikor, bárkivel játszhassák. Eköré építi a Microsoft a stratégiáját. Eközben a Microsoft megduplázta a portfólióját a ZeniMax felvásárlásával, nem beszélve az imént említett Game Passos terjeszkedéssel. A Microsoft ráállt a videojátékokra, és mindenben a legjobbat szeretné nyújtani, legyen szó a tartalomról vagy a felhő alapú szolgáltatásokról (amin azért közösen dolgozik a jövőben a Sony-val).

Ha már Sony: a Microsoft vezérigazgatója nem említette meg a rivális terméket a válaszában, ami azért felettébb szokatlan, de ezt a stílust láttuk már az Xbox-vezér Phil Spencertől is. És hogy mekkora sikerük lesz ebben a konzolgenerációban, azt csak a Game Pass és az xCloud-előfizetések révén mérhetjük fel, ugyanis ők nem közölnek konzolértékesítési számokat.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu