Nyílt világú RPG lesz a BioShock 4? Fallout után szabadon?

Bár hivatalosan még nincs címe az új BioShocknak, a sorozat negyedik részeként talán így is nevezhetjük a Ken Levine nélkül készülő felvonást, ami az álláshirdetések szerint valószínűleg nyílt világú megközelítéssel rendelkezik majd.

Már hivatalos, hogy a 2K Games (=Take-Two…) számára egy új stúdió, a Cloud Chamber készíti a következő BioShockot, aminek még kelleni fog egy kis idő, mire az elkészül. Most viszont a Twitteren több álláshirdetést is linkelt MauroNL, és ezekből kiindulhatunk, mert vázlatosan is, de jellemzik, hogy a következő BioShock milyen is lehet (egy valami biztos: más – Levine, a sorozat alkotója nem dolgozik rajta…).

A vezető rendszertervező álláshirdetés szerint az új BioShock egy létrejövő sandbox világban fog játszódni, és az új alkalmazottnak az interaktív világrendszerekkel kell majd foglalkoznia a játékos fejlődési és előremenetelei rendszerein, továbbá a játék egyensúlyának és gazdaságának felügyelete mellett. Egy senior hangtervező állásajánlat pedig azt kéri, hogy rendelkezzünk RPG-k fejlesztésében némi tapasztalattal, és ennek az egyénnek a párbeszéd rendszerét vagy például a projekthez szükséges eszközöket kellene kidolgoznia. Egy nagyratörő, narratíva vezérelte játéknak nevezi a hirdetés az új BioShockot, ami ráadásul tele lesz személyiséggel is, és szerinte a lehetőségeken is érdemes elgondolkodni.

Végezetül pedig egy, a játékban használt mesterséges intelligencia programozójától azt kérik, hogy egy értelmes városi mesterséges közösségi intelligenciarendszert alkosson. Ezekből pedig tisztán kivehető, hogy egy nyílt világú, RPG-sített BioShockról beszélhetünk, és az eddigi felfedezésre fektetett hangsúlyt jelentősen megnöveli, így a linearitás (ami azért a korábbi részekben érzékelhető volt, még ha nem is olyan jelentős mértékben) nem nagyon lesz jelen.

Igaz, Ken Levine sokkal nagyobb tervekkel rendelkezett, de valószínűleg nem volt ideje és technológiája az ötleteinek megvalósítására – és talán emiatt dolgozik egy kisebb játékon most. Addig pedig várhatunk a BioShock új részére, amiről tavaly a Take-Two azt mondta, hogy évekig fejlesztés alatt lesz. Így pedig 2022 előtt talán nem is fogjuk látni.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu