Új grafikai funkcióval erősített a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

A probléma az, hogy ez csak a PlayStation 5-ös verzióban érhető el, így aki PlayStation 4-en keresné, nem fogja megtalálni. Hiába, az Insomniac Games azért csendben így késztet minket az új Sony konzol megvásárlására.

A Sony Interactive Entertainment és az Insomniac Games új patchet adott ki a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PlayStation 5-ös kiadásának. A 262 megabyte-os 1.007.001-es frissítés (mi ez a verziószám? a PlayStation 5-ös firmware-ek számozása is eléggé követhetetlennek tűnik) új grafikai opciót ad, ugyanis a PS5-ön azért állíthatunk a felbontás vagy a teljesítmény között, így aki minél nagyobb frame rate-et szeretne, választhatja a teljesítmény (Performance) lehetőséget, míg a 4K felbontás érdekében a Resolution lehet a megoldás.

Az új opció neve Performance RT. Ez a Performance mód új változata, és ha ezt választjuk, akkor bár továbbra is másodpercenkénti hatvan képkockát fogunk kapni, eközben azért lesz sugárkövetés (ray tracing) is. Mivel az új grafikai opció azért valamelyest áldozatokat követel, a háttérben lesznek változások. Például kevesebb gyalogost fogunk az utcán látni, a tükröződés minősége is módosulni fog, és a felbontás is másmilyen lesz, mintha a ray tracing nem lenne igénybe véve.

Mostanában a ray tracing egy nagyon gyakori grafikai trend, amit sok nemrég megjelent játék is igénybe vesz (PC-n például a CD Projekt RED a ma megjelent Cyberpunk 2077-nek három, direkt ray tracingre szánt rendszerigényt is publikált, amiről anno be is számoltunk…), és régebben mintha hallottunk volna olyasmit, hogy lesznek fejlesztők, akik csak a trend miatt alkalmazzák ezt a technológiát, ami a PlayStation 5, az Xbox Series X és az Xbox Series S megjelenésig csak PC-n volt elérhető. (Leszámítva a Crytek már-már elképesztő megoldását – a PlayStation 4 Pro-n és az Xbox One X-en ugyanis szoftveres ray tracinget kapott a Crysis Remastered!)

A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales már hetek óta elérhető PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu