Xbox Game Pass Ultimate: PC-n is nemsokára streamelhetünk!

Hamarosan a PC és az iOS is megkapja az Xbox Game Pass Ultimate felhős szolgáltatását.

A Microsoft a weboldalán közölte, hogy a felhős játék a Windows PC-ken az Xbox appon és a böngészőkön keresztül is menni fog, miközben az iOS eszközök a böngésző segítségével 2021 tavaszától kezdve működni fog. (Az utóbbi esetében értelemszerűen ez a Microsoft módszere az Apple App Store-jának megkerülésére.) A poszt szerint a redmondi cég ezzel a lépéssel képes lesz még több játékost elérni.

Konkrétan egy milliárd új eszközt nevezett meg a Microsoft, és abban bízik a cég, hogy így még többen csatlakozhatnak az Xbox ökoszisztémájához, és így átmenetektől mentes élményt kínálhatnak mindegyik játékostípusnak, így mindegy, hogy például az Xboxos barátainkkal nyúzzuk a Minecraft Dungeont úgy, hogy mi eközben egy iOS-es készülék érintőképernyőjét használjuk, vagy ha a Destiny 2: Beyond Lightot vesszük elő a Microsoft Surface Pro-ján, miközben két megbeszélés közben szünetünk van, lehetőségünk lesz a cég szerint pihenni ilyen-olyan módon is.

A Microsoft még megerősítette, hogy az Xbox Game Pass Ultimate révén elérhető felhős játék (ezt akár xCloudnak is nevezhetnénk…) több országban is elérhető lesz: Ausztrália, Brazília, Japán, illetve Mexikó lesz a négy új terület, ahol a korlátozott Project xCloud programelőzetes elstartol (tessék, ők maguk is így hívják). Magyarországról ne is beszéljünk – addig nekünk itt a Google Stadia, ami néhány napja startolt el itt.

Néhány adatot is közölt a Microsoft az Xbox Series X és az Xbox Series S rajtjáról. Több mint 1,6 millió frissítés történt a Smart Delivery révén az új Xbox Series tulajdonosainak. Az „újoncok” több mint 40%-a az Xbox Series S-en játszik, így nekik ez lett az első Xbox konzoljuk. A több mint negyven Xbox Series nyitópiac közül kiemelték az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot – itt órák alatt elfogytak a készletek.

A PC-s streamelés tehát már csak idő kérdése… csak nem errefelé. Addig pedig ezekkel a játékokkal biztosan bővül jövőre a Game Pass: Halo Infinite, Psychonauts 2, The Ascent, The Medium, The Gunk, Warhammer 40,000: Darktide, ExoMecha, Shredders (The Ascenttől a Shreddersig mind konzolexkluzív megjelenéskor), Scorn, SkateBird, Dead Static Drive, illetve The Good Life.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu