Evil Dead: The Game: játékadaptációt kap a Gonosz halott [VIDEO]

Sam Raimi munkásságának újragondolása ezúttal játék formájában fog megtörténni.

Raimi filmje 1981-ben lépett a porondra (igaz, a ’78-as Within the Woods rövidfilmjét dolgozta ezzel fel), és azért sikeres is lett: ’87-ben jött a folytatás (az azóta megszokott fura magyar szokással alcímet adva neki: Evil Dead – Gonosz halott 2, ’93-ban pedig A sötétség serege jutott el a filmvásznakra, amit 20 év múlva az első résszel megegyező című negyedik felvonása követett (miközben az első felvonás puha rebootja is volt).

A horrorfilmekből pedig most egy játék készül, ennek kiadója a már az Embracer Group alá tartozó Saber Interactive, a fejlesztője pedig a Boss Team Games (World War Z) lesz. A Saber sajtóközleménye szerint a főszereplő Ashley J. Williams lesz (nincs Evil Dead Ash nélkül), és persze a fejlesztést felügyeli a Renaissance Pictures, a Studio Canal, az MGM (Metro Goldwyn Mayer), továbbá a Lionsgate is. A Sam Raimi, Robert Tapert és a Bruce Campbell hármasának munkásságából építkező játékban a Necronomicon Ex-Mortis által szabadon engedett ördögi seregek ellen kell küzdenünk a filmből ismerős helyszíneken (amikhez még az Ash vs. Evil Dead TV-sorozat lokációi is hozzájárulnak).

Négy túlélőnek kell együttműködnie: felfedezés, kraftolás, lootolás, a félelemkezelés nem fog kimaradni egy meccsből sem, és ezek mellett a fontos műtermékeket (artefactokat) is meg kell találnunk, mert azok szükségesek lesznek a két világ közötti kapu bezárásához. Akár a Kandarian Demon felett is átvehetjük az irányítást, ha Ash csapatát akarjuk kiiktatni – lélekfogyasztás, Deadite-ok, minden lesz itt, mint a búcsúban.

Sok meglepetést is ígér a Saber, nem beszélve a franchise-hoz köthető humorról, horrorról, és a vér sem marad el. Bruce Campbell új párbeszédekkel készül a játékhoz, amiben több mint 25 fegyver lesz, köztük Ash kedvencei is (mondjuk a láncfűrész). A skillfák segítségével még erősebbé tehetjük a karaktereinket, akik így talál túlélhetik a co-op/PVP élményeket, ugyanis igen, ez a két stílus elegyedik egymással.

Az Evil Dead: The Game valamikor jövőre érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu