Cyberpunk 2077: hiába bugos és gyenge konzolon, már profitot termel [VIDEO]

A CD Projekt RED játéka a kurrens-gen konzolokon nem olyan hűdejó, és PC-n is azért egy picit bugos még a Cyberpunk 2077, de ezek ellenére is már most nyereséges a lengyeleknek.

A lengyelek legújabb pénzügyi jelentésében azt olvashatjuk, hogy a Cyberpunk 2077 visszahozta a fejlesztési költségeket, továbbá a játékhoz köthető marketinges és hirdetési kiadásokat… csak az előrendelésekből. Tehát a megjelenés utáni vásárlások ebben még nincsenek benne, és ezek miatt nem is csoda, hogy az eddig látott legnagyobb PC-s rajtot vette a belső nézetes RPG, ami több mint egymillió Steames játékossal is rendelkezett egy időben.

A CD Projekt RED (innentől rövidítjük CDPR-re!) befektetőknek szánt Twitterén olvashatjuk, hogy 8 millió előrendelést mutatott fel a Cyberpunk 2077 a megjelenése előtt. 59%-uk PC-n, 41%-uk pedig konzolon tett így. (Sajnos PlayStation 4/Xbox One eloszlásunk nincs.) Az előrendelések 26%-a volt csak fizikai (lemezes), míg 74%-uk digitális. Az ötven millió dolláros küszöb átlépésével a Valve szabályzata szerint a CDPR 80%-át kapja a vásárlásokból származó pénzből – ezért, ha segíteni akarunk a lengyeleknek, akkor a GOG-on vegyük meg a játékot. Övék a DRM-mentes bolt ugyanis. A játék rajtja viszont nem volt olyan jó – talán emiatt is esett a cég részvényeinek értéke a tőzsdén…

Nemrég írtunk arról, hogy akár epilepsziás rohamot is okozhat a Cyberpunk 2077 – ezt is igyekszik az 1.04-es patch orvosolni, de a Twitteren a lengyelek elnézést kértek, mert bár a játékuk rendelkezik egy szerzői jogok által védett zenék lenémítását ajánló opcióval, egy dal bennmaradt, ami emiatt szerzői jogi követeléseket okozhatott főleg a rohamokat keltő Braindance jelenetek alatt. Ha már Braindance: a rohamot okozó hatást kisimították, a frekvenciáját is visszafogták, és a villanás hatását is legyengítették. Ettől függetlenül bugos a cucc, nem is kicsit – a Redditen nem véletlenül van egy olyan topic, ahol több mint tizenötezer (15000!) komment található.

A Digital Foundry publikálta a konzolos verziók elemzését, és bizony nem valami jó adatokat hallunk. Az alap PlayStation 4 dinamikus 900p-n futtatja a CDPR alkotását, de ez lemegy itt-ott 720p-re, és a frame rate esetében többször is láthatunk 15 FPS-t. A PlayStation 4 Pro 972p és 1188p között mozog dinamikusan, de itt is lemehet 20 FPS környékére, ha egy NPC-kkel teli részbe megyünk Night City-ben. Az Xbox One (Xbox One S) sincs sokkal jobb helyzetben. Ergo: a kurrens-gen konzolok alapkiadása még az első napi patch után is küszködik.

Ezért pedig a next-gen konzolokon jobban fut a Cyberpunk 2077, de ott 2021-ig nem fog felbukkanni a nekik szánt patch…

Forrás: PCGamer, PCGamer, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu