Európai terjeszkedésbe kezd a PlayStation Direct

Úgy tűnik, hogy a Sony közvetlenül is lehetővé teszi majd, hogy konzolokat vásárolhassunk tőlük – kivághatják a gyártó és a játékos közötti forgalmazókat és értékesítőket a képletből.

A PlayStation Direct ugyanis az Egyesült Államokban a Sony gyári boltjának online megfelelőjének nevezhető: így nem egy boltból rendelhetünk arrafelé egy PlayStation 5-öt, hanem a Sony-tól közvetlenül, amivel így nekik nem kell egy forgalmazónak kiszállítaniuk a hardvert, hanem a boltokba szállítás helyett a vásárló közvetlenül megkaphatja az új, megrendelt hardvert. (Korábban a PlayStation 5-ös előrendelések esetében többen is csak innen rendelhettek az új konzolból a tengerentúl.)

A PlayStation Direct eddig nem volt tervben az európai régió számára, de most van egy új álláshirdetés, amiben a Sony a PlayStation Direct európai üzletéhez keres egy rendezőt. Az álláshirdetés szerint az amerikai sikeres közvetlenül-a-fogyasztóhoz rendszerű üzlet beindítása után a Sony most már az európai rajtot tervezi, és a rendezői beosztást megkapó alkalmazott a régió értékesítési stratégiájáért és a kitűzött eladási számok eléréséért lesz felelős. Azaz: a sikerrel jelentkező egyénnek meg kell valósítania a jó gyári értékesítéseket, mert ezzel kapcsolatban is lesznek a Sony-nak elvárásai – fogyjon a kvóta, vagy repül az alkalmazott.

Az amerikai PlayStation Direct tavaly szeptemberben startolt el, és azóta eléggé nagy sikernek örvend – az álláshirdetés is kiemeli, hogy a PlayStation Store & Services üzletág (PlayStation Plus, PlayStation Now…) folyamatos növekedéssel bír, és a Sony Interactive Entertainment jövedelmének jelentős részét ez teszi ki. A Sony teljes jövedelmének is közel egyhatodáért is ez az ág a felelős. Úgyhogy ezért nem csoda, hogy a Sony egy újabb fontos régióban akar terjeszkedni, közvetlenül a játékosok irányába.

Ezzel a lépéssel a Sony lassan helyre tudja állítani a kereslet és a kínálat között fennálló jelentős eltéréseket. (Magyarul lenne igény PlayStation 5-re, csak nincs mit eladni.) Igaz, erre még várnunk kell 2021-ig, és a magyar jelenlét is kérdéses lehet.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu