Közös fellépés a három konzolgyártótól a biztonságosabb játékért!

A Microsoft, a Sony és a Nintendo közös akcióba kezd, hogy a videojátékok tényleg kikapcsolódást nyújtsanak, nem pedig támadási felületet.

Dave McCarthy, az Xbox működtetéséért felelős céges alelnök az Xbox Wire oldalán közölte, hogy az Xbox-PlayStation-Nintendo trió egymás erősségére építve biztonságosabb játékot szeretne megvalósítani (ugyanis az mindegyik korosztálynak szól), hogy a legfiatalabb és legsérülékenyebb játékosok is biztonságban lehessenek, de ez szerinte nem lesz egyszerű feladat.

Szerinte az Xbox egy hullámhosszon van a Nintendóval (és annak Nintendo Switch-es játékosaival) illetve a PlayStationnel: mind a három cég úgy véli, hogy a játékosok online megvédéséhez szükséges lesz a fejlett technológia előnyeinek kihasználása mellett egy támogató közösségre, illetve a kiképzett emberi felügyeletre is. Többet valósíthat meg a trió, ha ugyanazért a célért közösen dolgoznak, és ezért közösen befektetnek, fejlesztik és megerősítik a felhasználók biztonságával kapcsolatos dolgokat, hogy ezzel mindenki biztonságban játszhasson, mindegy, hogy milyen játékról van szó. Talán emiatt is hozta be a Sony a PlayStation 5-ön a hangrögzítés funkcióját.

Könnyen használható biztonsági funkciókra, a cégek által használt szabályzati információk megosztására, és a technológiába történő befektetésre lesz szükség, hogy a helytelen tartalmakat eltávolíthassák, és a játékos élmények testreszabhatósága megvalósulhasson. De a kezdeményezés így is becsülendő: valószínűleg a Microsoft ötlete volt ez is, ami nem lenne nagy meglepetés – korábban a cross-play elképzelése is tőlük indult ki, és a Nintendo elég gyorsan odaállt a redmondi cég mellé, majd egy kis idő után a Sony is sóhajtva beleegyezett a platformok közötti határvonalak elmosásába.

Persze idén már ne nagyon számítsunk ezzel kapcsolatban nagyobb fejleményekre, ugyanis lassan az év végi szabadságolás megkezdődik majdnem mindenhol, emiatt pedig 2021-től lesz érdemes figyelni a Sony, a Microsoft és a Nintendo biztonsági közösködésével kapcsolatos híreket – mert valljuk be, sosem jó az, ha valaki komolyan csak szóban zaklat minket (és nem baráti ugratásról van szó, ott egymás letorkolása természetes).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu