Mégis csak next-gen konzolokra jelenik meg a Resident Evil: Village?

A Resident Evil 8 (a hivatalos bejelentés előtt így hívtuk, és a Capcom maga is annak tekinti) talán mégis kihagyja a PlayStation 4-et és az Xbox One-t.

Jelenleg az a hivatalos, hogy PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, illetve PC-re készül a Resident Evil-sorozat következő tagja. A Tokyo Game Show online kiadásában viszont a japán kiadó (ami szenved rendesen a ransomware támadás utóhatásai miatt – lásd a nemrég kiszivárgott képeket a játékból) viszont a fejlesztők azért arra utaltak, hogy esély mutatkozik a PlayStation 4/Xbox One verzióra is.

Vagy mutatkozott: a brazil korhatár-besoroló bizottság ugyanis értékelte a Resident Evil: Village-et (linkelni nem fogjuk, mert már letiltották a hozzáférést, de a lenti kép révén továbbra is abszolút érvényes az, hogy az internet nem felejt), de csak a next-gen platformokra és PC-re. Szó sincs a kurrens-gen masinák értékeléséről. Ez két lehetséges forgatókönyvet eredményez: vagy az történik, hogy a Capcom később húzza csak elő a PlayStation 4-es éx Xbox One-os kiadást a játékból (amit ezért nem értékeltek eddig), vagy a japán kiadó tényleg sufniba dobta a régi konzolokra tervezett verziót, amiről azért hallottuk már, hogy a teljesítmény nem volt olyan jó.

Eközben az IGN jóvoltából három hivatalos kép is felbukkant a következő Resident Evilből, ami a tervek szerint minden eddiginél ijesztőbb szeretne lenni. Persze ezt gyakorlatilag még nem tudjuk, és azért rémlik olyasmi is, hogy a japánok most egy igazán sötét kalandot akarnak megvalósítani. A kiszivárgott képek alapján azért ettől nincsenek olyan messze.

A Resident Evil: Village, amit természetesen a Capcom új málhás szamara, az RE Engine hajt meg (Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil Resistance, Devil May Cry 5 – eddig ezek a megjelent játékok használták) a kiszivárgott fejlesztési menetrend szerint (erről is beszámoltunk már) április tájékán fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu