Lesz Nintendo Switch Pro? A Nintendo amerikai elnöke válaszol

A találó nevű (vajon emiatt jutott ebbe a pozícióba…?) Doug Bowser (mondtuk: találó név…) kifejtette, hogy mi is a nagy N hozzáállása.

Bowser a Polygonnal beszélt egy lehetséges, erősebb Nintendo Switch-ről (DLSS 2.0, amivel 4K-ra felskálázhatja a játékokat, nagyobb teljesítmény, stb.), és itt a Nintendo amerikai elnöke (aki amúgy Reggie Fils-Aime-ot váltotta a pozíciójában) azt mondta, hogy a nagy N mindig is figyelemmel követi a technológiát, ami eközben folyamatosan fejlődik és változik, de számukra az a legfontosabb, hogy miként tudják bővíteni és fejleszteni a játékmenettel kapcsolatos élményeket. Ez platformtól független megközelítés, így nem csak a jelenleg elérhető hardverre (Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite… a Nintendo 3DS csendben eltávozóban van, és mivel kilenc éves handheld, ideje is volt…) alkalmazzák a mentalitást, hanem az új, még készülőfélben levőekre is.

Bowser hozzátette, hogy a Nintendo Switch mindkét modellje erős momentummal rendelkezik (novemberben több fogyott belőle Amerikában mint a PlayStation 5-ből, igaz, azt a készlethiány visszafogta – erről szó volt már) a platform negyedik évében is. Úgy hiszi, hogy a Nintendo a hagyományos konzolciklus irányvonalát is megváltoztatja, így a közeljövőben rááll a nagy N mind a két Switch modellre és a rá(juk…) érkező tartalmakra. Bowser szerint a szimbolikus kapcsolat teszi eltérővé a Nintendo Switch-et a PlayStation 5-től és az Xbox Seriestől.

Bowser szerint a hardver formája fontos, mert handheldként és asztali konzolként egyaránt használható (a Nintendo Switch Lite csak handheldként funkcionál), és ez egyedinek nevezhető a játékiparban. Számít az is, ahogy ők (így a first-party, belsős játékok) és a partnereik (azaz a külsős, third-party címek) miként készítenek rá játékokat. Erre fognak a Switch ötödik évében koncentrálni. Hozzátette, hogy Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke nemrég kimondta, hogy a Switch az élettartamának a közepén jár (tehát 9-10 évvel számolnak, ami reális).

Végül még azt is elmondta, hogy a Nintendo Switch korai sikerei miatt máshogy tudják kezelni a hybrid platform életciklusát, és a jelenlegi formára/alakzatra koncentrálnak. Ezzel pedig kb. el is mondta, hogy a Nintendo nem nagyon tervez erősebb/drágább modellt a Nintendo Switch-ből.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu