Cyberpunk 2077: Xboxon is pénzvisszatérítés, a fejlesztők a vezetőséget vádolják [VIDEO]

Nincs nap anélkül, hogy a CD Projekt RED-be fektetett bizalmunk meginogjon.

A Microsoft a Twitteren bejelentette, hogy a Sony példáját követi – tudják jól, hogy a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) keményen dolgozott a Cyberpunk 2077-en az igencsak kihívást nyújtó körülmények között, de azt sem szabad elfeledni, hogy a régebbi konzolokon (alap PlayStation 4/PlayStation 4 Slim, Xbox One/Xbox One S) a játék teljesítménye nem a legjobb. Ezért a legtöbb, pénzvisszatérítést igénylő játékosnak megtérítették az árát.

Úgyhogy a PlayStation Store után a Microsoft Store is inkább azt mondja, hogy srácok, a Cyberpunk 2077 a 2013-as konzolokon nem a legjobb, inkább kihátrálunk mögüle. De mi a helyzet a lemezes kiadással? Erről a CDPR a Twitteren azt mondta, hogy elkezdték felkeresni az embereket, akik bizonyítottan megvásárolták a boltokból a Cyberpunk 2077 lemezes (esetleg digitális) kiadását (a mi esetünkben a blokk és a bankkártyás fizetési blokk lenne erre egy jó példa). Ezeket az emaileket hullámokban küldik ki, így kis türelmet kérnek azoktól, akiknek még nem válaszoltak. Mindegyik vásárlónak felajánlják így a visszatérítést (mondjuk a Google Stadia változat kivételes eset… ott talán ez nem fog menni), és ha kell, a saját zsebükből fizetik ki a költségeket. December 21-éig kell őket felkeresni a [email protected] email címen.

A Bloombergen Jason Schreier arról tudósít, hogy a CDPR alkalmazottai feltettek néhány kérdést a stúdió vezetőségének a legutóbbi videós megbeszélésükön. Az egyik kérdés az volt, hogy miért állították, hogy januárban készen volt már a játék, ami nem volt igaz, és szerintük eléggé képmutató egy olyan játékot kötelező túlórázással összehozni, amiben a cégek kihasználják az alkalmazottakat. A túlóráról pedig Schreier azt írta, hogy a vezetőségnek voltak ötletei a fejlesztési gyakorlatok javítására, de nem mentek részletekbe. Arról is szó volt, hogy a projekt fejlesztési határidői tarthatatlanok voltak.

A végére pedig ismételten egy glitch. A Redditről beágyazott videóban V-t külső nézetből láthatjuk az autóhoz köthető kamerás bug miatt: a kamera beakadt a játékos autója mögé, és bizony a Cyberpunk 2077 főszereplője így szó szerint fejetlen. A mozgáskultúrája is igencsak… érdekes. A YouTube-os videóban még többet láthatunk belőle. Eközben megjött a játék 1.05-ös frissítése, ami megint hatalmas…

Forrás: Gematsu, WCCFTech, PCGamer, PCGamer

My camera got stuck behind the car and didnt move. So here’s V in third person from r/cyberpunkgame

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu