The Last of Us Part II: újabb elismerést nyert a Naughty Dog játéka

Miután a The Game Awardson nem kevés díjat behúzott magának „a pajkos kutyák” legújabb alkotása, megfejelték a trófeahalmazt még eggyel.

Az év játéka; a legjobb játékrendezés; a legjobb narratíva; a legjobb hangdizájn; a legjobb színészi teljesítmény; könnyebb hozzáférhetőségben felmutatott innováció; a legjobb akció-kalandjáték. Ebben a hét kategóriában tarolt a The Last of Us Part II a The Game Awardson (de egy hete összefoglaltuk az összes kategória nyertesét), és ezek mellé most feltehetnek még egy díjat a falra.

A PlayStation Blogon olvashatjuk, hogy a The Last of Us Part II a site olvasói szerint az év játéka lett, és ezzel például a Ghost of Tsushimát, a Final Fantasy VII Remake-et, illetve a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest is maga mögé utasította Ellie és Joel története, és így a PlayStation 4-es év játéka díjat el is nyerte – naná, hogy Platinum a neve, ami mindig is a PlayStationös játékok legjobbjainak járt (a PS1-PS2-es időszakban a kiemelkedően fogyó címek Platinum újrakiadást kaptak vágott áron).

Az előző mondatban nem véletlenül emeltük ki, hogy PlayStation 4-es év játéka. Van egy PlayStation 5-ös év játéka nyertesünk is, ami a PlayStation Blog olvasói szerint a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales lett. Ezzel a Pókember lenyakalta a Demon’s Souls remake-et, az Assassin’s Creed: Valhallát, illetve az Astro’s Playroomot a szavazásban. Így a Naughty Dog mellett az Insomniac Games is kapott egy platina trófeát.

A The Last of Us Part II amúgy több kategóriában is nyert a PlayStation Blogon – ezt elég csak felsorolnunk: legjobb soundtrack; legjobb grafikai bemutató; legjobb könnyű kezelhetőséggel kapcsolatos funkciók; legjobb narratíva. Úgyhogy több díj is megegyezik azzal, amit a Geoff Keighley rendezte-vezette The Game Awardson is kiosztottak.

Ezek után már tényleg csak idő kérdése, hogy a Naughty Dog bejelentse: lesz The Last of Us Part II Remastered. Az első részből is volt PlayStation 4-en, miután az eredetileg PS3-ra jött ki…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu