A Rockstar nem adja fel az egyjátékos történetek fejlesztését

Hiába dőzsöl a cég a Grand Theft Auto Online és a Red Dead Online révén, a Take-Two alá tartozó stúdióhalmaz szerint ők „abszolút” folytatni fogják az egyjátékos történeteket.

A Grand Theft Auto V 2013-as megjelenése óta már százmilliós példányban kelt el (PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One, PC), és a mellé készített Grand Theft Auto Online annyira sikeres lett, hogy a Rockstar egyáltalán nem készített offline, egyjátékos sztori DLC-t az ötös „gétéához”, ami azért csalódás volt. Persze ez a fejlesztőket nem érdekli: ők a kiadóval együtt dőzsölnek a GTA Online-ból származó bevételekben, és mivel a GTA V továbbra is az eladási listákról eltávolíthatatlan játéknak nevezhető (komolyan, akárhova nézünk, mindig ott van az első tízben/húszban).

Tarek Hamad, a dizájngyártásért felelős rendező a GQ-nak adott interjújában pedig elmondta, hogy ennek ellenére a Rockstar továbbra is kitart az egyjátékos Grand Theft Auto-s történetek elmesélése mellett. Eközben Scott Butchard, a dizájnrendező hozzátette, hogy a legújabb Grand Theft Auto Online frissítésben, a Cayo Perico Heistban lehetőség van szólóban játszani, és ez kifejezi, hogy a Rockstar ragaszkodik a multiplayer mellett a singleplayer irányhoz.

Butchard szerint a későbbiekben több egyjátékos elemet fognak a Grand Theft Auto Online-hoz adni, de tiszteletben szeretnék tartani a csapatokat és játékosokat, akik a kooperatív játékmenetet kedvelik, miközben a szólózóknak is ugyanolyan korrekt élményt biztosítanak. Tehát mindenkihez szólni szeretnének.

Ezzel pedig a Grand Theft Auto VI esetében – mert olyan nincs, hogy nem készül; a Take-Two nem fogja elhanyagolni a folytatást az egyik legsikeresebb videojátékos franchise-zal – nem lenne akkora meglepetés, ha esetleg online központú lenne, miközben azért lehetősége lesz a játékosnak egyedül, magányban átélni a történetet, és itt teljesen mindegy, hogy hol és mikor játszódik, mert nem azon van a hangsúly. Csak az a kérdés, hogy mikor számíthatunk az új GTA megjelenésére.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu