Nintendo Switch-en meglepően jól fut a Cyberpunk 2077 [VIDEO]

Igaz, itt azért kicsit trükközni kell, de mégis, az eredmény sokkal stabilabb, mint amit egy alap PlayStation 4-en vagy Xbox One-on láthatunk.

A lent látható videóban azt láthatjuk, ahogy a CD Projekt RED másfél hete megjelent játéka a Nintendo Switch-en fut. Persze nem natív módon: a The Witcher 3-mal ellentétben a lengyel stúdió nem adta ki a nagy N sikeres (és erősebb kiadással nem tervező) hybrid plattformjára a belső nézetes RPG-t. Az illető a Google Stadián keresztül futtatja a Cyberpunk 2077-et, ami egy dokkolt Switch-csel a 1080p felbontást is eléri, handheld módban pedig a Joy-Conokkal és a Pro kontrollerrel is játszható marad. Persze azért ki kell emelnünk, hogy egy mezei Switch-en ez nem oldható meg – egy hackelt modellről van szó, ami Androidot futtat, azon keresztül pedig a Google streamelő szolgáltatása elérhető.

A modderek pedig már nekiültek a lengyelek játékának átszabásához. A következő videóban egy olyan modról van szó, ami még nem jelent meg, de a későbbiekben talán meg fog valósulni, ugyanis Cineagle jelenleg a DIRT 5-ön dolgozik, nem pedig a Cyberpunk 2077-en. Egy külső nézetes modról van szó, ami még nem tökéletes – főleg az animációkat nevezhetjük meglepően gyatrának (igaz, a CD Projekt RED – innentől CDPR – főleg belső nézettel tervezte az egészet az immerzió miatt), és emiatt még csak egy kezdetleges koncepciónak nevezhetjük. Mégis jó ötlet lehet a későbbiekben egy külső nézetes mod, de addig még nagy utat kell megtenni.

A VGC pedig arról ír, hogy Adam Badowski, a CDPR egyik vezetője talán nem fontolta meg, hogy a Twitter miként működik: ha like-ol pár tweetet, azt a követői is látni fogják a főoldalon. És bizony ő több (legalább hét) olyan tweetet is beszívecskézett, amiben a Sony-t kritizálták, miután az levette a PlayStation Store-ról a Cyberpunk 2077-et. Az egyik tweet szerint felesleges volt ez a lépés, egy másik pedig azt említette, hogy egyik játék sem tökéletes, és a visszatérítést úgy kellene ajánlani, hogy közben a játék elérhető marad a PlayStation Store-on. Egy harmadik szerint a Sony dühös a visszatérítések miatt, egy negyedik pedig arról beszélt, hogy a Sony nem kezelte hasonló módon a Marvel’s Avengerst.

Azt is hozzá lehetne tenni, hogy a CDPR először a konzolgyártók beleegyezése nélkül lebegtette meg a visszatérítéseket, amire a Sony-t és a Microsoftot elárasztották a pénzvisszatérítések, és a lengyelek mintha a konzolgyártókra terelték volna a felelősséget a játék hitelesítési folyamata során, de az nem egyenlő a minőségellenőrzéssel. Badowski persze gyorsan visszavonta a like-okat… de már túl késő.

Erre már nehéz szavakat találni.

Forrás: VG247, JVL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu